Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μπαράζ εκρήξεων με 27 τραυματίες σε πόλη της Ουκρανίας



Διαδοχικές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα την πόλη Ντνιπροπετρόφσκ της ανατολικής Ουκρανίας προκαλώντας τον τραυματισμό 27 ανθρώπων, περιλαμβανομένων εννέα μαθητών. 

Όλες οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε κάδους απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης και εξερράγησαν με μικρή χρονική διαφορά. 
Οι ουκρανικές Αρχές δεν έχουν κάνει αναφορά στα πιθανά κίνητρα των βομβιστικών επιθέσεων, και επί του παρόντος δεν έχει πραγματοποιηθεί σύλληψη σχετικά με τις εκρήξεις.
Βάσει των κυβερνητικών ανακοινώσεων, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 11:50 (τοπική ώρα) κοντά σε στάση του τραμ και η δεύτερη στις 12:20 κοντά σε σινεμά. Ακολούθησε λίγο αργότερα τρίτη έκρηξη δίπλα σε πάρκο, και μία τέταρτη στο κέντρο της πόλης.
Για «πρόκληση» με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη όλη η χώρα μίλησε ο ουκρανός Πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας πήγε στο Ντνιπροπετρόφσκ προκειμένου να ηγηθεί των ερευνών.
«Κανείς δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής», δήλωσε εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών, χωρίς να αναφερθεί σε κάποιο πιθανό κίνητρο των επιθέσεων ή στο που ενδεχομένως κλίνουν οι υποψίες της αστυνομίας.
Το Ντνιπροπετρόφσκ, σε απόσταση 400 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Κιέβου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά κέντρα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, και αποτελούσε βάση-κλειδί της πυρηνικής, οπλικής και διαστημικής βιομηχανίας επί σοβιετικής εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου