Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Συνταγματάρχης ο διακινητής παιδικού πορνό


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ανώτατο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, που διαφεύγει τη σύλληψη, εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού, το οποίο εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 


Πρόκειται για τον συνταγματάρχη εν αποστρατεία Δ.Α. για τον οποίο προέκυψε ότι ήταν ο «εγκέφαλος» τριμελούς κυκλώματος που διακινούσε σκληρό υλικό, το οποίο, κατά πληροφορίες, απεικόνιζε σεξουαλικούς βασανισμούς ανηλίκων από ζώα. 

Η είδηση εμπλοκής του ανώτερου στρατιωτικού στελέχους στη δυσώδη υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει τριγμούς εντός του Πενταγώνου. Συνάδελφοί του δηλώνουν ότι «έπεσαν από τα σύννεφα» στην είδηση ανάμειξής του στην πλέον απεχθή και σκοτεινή υπόθεση που έχει απασχολήσει τους τελευταίους μήνες τις ελληνικές Αρχές. 

Εικόνες που σοκάρουν 

Από τις έρευνες της Δίωξης προέκυψε ότι το τριμελές κύκλωμα πραγματοποιούσε διακίνηση του πορνογραφικού υλικού όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, έχοντας κέρδη ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Οι διακινητές, ως συνήθως, άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας, προερχόμενοι από όλα τα κοινωνικά στρώματα: επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων, στρατιωτικοί. Ανάμεσά τους και ο συνταγματάρχης Δ. Α..

Το περιεχόμενο των ψηφιακών αρχείων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποδείχθηκε ότι ήταν ιδιαιτέρως σκληρό. Τα ψηφιακά αρχεία, τα οποία καταλάμβαναν πάνω από 100 Terrabyte στους σκληρούς δίσκους, απεικόνιζαν βρέφη, ηλικίας από ενός έως τριών ετών, να κακοποιούνται σεξουαλικά από ζώα! 

Η επιχείρηση
Η επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες, με τους άνδρες της Υπηρεσίας να σαρώνουν συνεχώς ακόμη και τις πιο σκοτεινές «γωνιές» του Διαδικτύου, αναζητώντας ίχνη παιδόφιλων.

Με το πέρας της ψηφιακής έρευνας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ηλεκτρονικά ίχνη πολιτών, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας προγράμματα διαμοιρασμού, «πλάσαραν» σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο εντοπισμός των φυσικών προσώπων δεν ήταν δύσκολη υπόθεση. Από την ψηφιακή ανάλυση ταυτοποιήθηκαν τρεις χρήστες, οι οποίοι προέρχονταν από την Αττική. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου δύο από τους τρεις, μια και ο συνταγματάρχης, εις βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία, διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη.

πηγή: zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου