Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Συμβολική τιμωρία για τον πρωθυπουργό του Πακιστάν!



Στην Ελλάδα ποτέ δεν έχει καταγραφεί η τιμωρία κάποιου υπουργού, υφυπουργού, γενικού γραμματέα και άλλων αξιωματούχων, ιδιδαίτερα όταν κατέχουν το αξίωμά τους. Ούτε κλήση δεν τολμά να τους δώσει ο τροχονόμος. Και αυτό το ονομάζουμε «δημοκρατία»! Και στρέφουμε περιφρονητικά το βλέμμα όταν κάποιος μας μιλήσει
για στοιχειώδη λειτουργία της δικαιοσύνης σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Όχι πως εκεί υπάρχει δημοκρατία που λειτουργεί και τιμωρεί. Όχι. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που παρουσιάζονται σημάδια θάρρους και αποτελούν ζηλευτά παραδείγματα για χώρες της Δύσης και φυσικά πολύ περισσότερο για εμάς στην Ελλάδα.
Ένοχος για προσβολή δικαστηρίου κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Ο Yousuf Raza Gilani είχε αρνηθεί να ζητήσει την επανέναρξη ακροαματικής διαδικασίας στην Ελβετία για υπεξαίρεση κρατικών κεφαλαίων από τον πρόεδρο του Πακιστάν, Asif Ali Zardari.
Το Ανώτατο Δικαστήριο επέβαλε συμβολικά στον ισχυρό άνδρα του Πακιστάν ποινή κράτησης μερικών λεπτών στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Σημειώνεται πως το 2009 είχε ακυρώσει διάταγμα που χορηγούσε αμνηστία στον αρχηγό του κράτους και σε εκατοντάδες ακόμα ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούνταν ύποπτοι για διαφθορά και υπεξαίρεση χρημάτων, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να ξεκινήσει έρευνα για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Στις 13 Φεβρουαρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες στον πρωθυπουργό του Πακιστάν για προσβολή δικαστηρίου, επειδή αρνήθηκε να ζητήσει την επανάληψη της δικαστικής διαδικασίας στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου