Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Στρος - Καν: «Με κυνήγησαν οι κύκλοι του Σαρκοζί»

Ο πάλαι ποτέ πιθανότερος αντίπαλος του Γάλλου πρόεδουμ σπάει τη σιωπή του


Πολιτικοί αντίπαλοι που συνδέονται με το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί φρόντισαν να δώσουν μεγάλες διαστάσεις στην δικαστική διερεύνηση του περιστατικού με την καμαριέρα ώστε να καταστραφεί η υποψηφιότητα του, λέει στον Guardian ο Ντομινίκ Στρος-Καν.
Είναι η πρώτη ίσως φορά που ο Γάλλος πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος θεωρούνταν το φαβορί των Σοσιαλιστών έναντι του Νικολά Σαρκοζί, αναφέρεται τόσο ανοιχτά σε μία οργανωμένη προσπάθεια εναντίον του.
Όπως επισημάνει το ίδιο το περιστατικό με την καμαριέρα δεν ήταν στημένο αλλά η αποδόμηση της εικόνας του μετά την σύλληψη και τη δικαστική διερεύνηση των πρώτων ημερών ήταν ενορχηστρωμένη από τους αντιπάλους του. Η κλιμάκωση των γεγονότων «διαμορφώθηκε από ανθρώπους με πολιτική ατζέντα» και ότι ήταν «περισσότερο και από απλή σύμπτωση».

Προσθέτει ότι παρακολουθούνταν για ημέρες πριν το περιστατικό από πράκτορες και λέει ότι άτομα που συνδέονται με τον Σαρκοζί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα για ν βεβαιωθούν ότι η Ντιαλό πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το γεγονός.
«Ίσως ήμουν πολιτικά αφελής, αλλά απλά δεν πίστευα ότι θα πήγαιναν τόσο μακρία» είπε σε δημοσιογράφο που ερεύνησε την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου