Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Επαγγέλματα στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ

Συμβολαιογράφος της Αθήνας έχει ακίνητη περιουσία 3,5 εκατ. ευρώ αλλά δήλωσε το 2010 στην Εφορία εισοδήματα μόλις 5.000 ευρώ. Είναι ένας από τους 695 συμβολαιογράφους και δικηγόρους ανά την Ελλάδα που έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και θα ελεγχθούν εξονυχιστικά για το πόθεν έσχες τους με παράλληλο άνοιγμα των τραπεζικών τους καταθέσεων. 

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται κατ’ εφαρμογή της δέσμευσης που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση μέσω του Μνημονίου για διενέργεια 1.300 ελέγχων έως το τέλος του έτους σε φορολογούμενους με μεγάλη ακίνητη περιουσία. 
Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις από τη ΓΓΠΣ ώστε να προκύψει η λίστα των υποψηφίων προς έλεγχο, ξεκινώντας από δικηγόρους και συμβολαιογράφους ανά την Ελλάδα. Κριτήριο η αξία της ακίνητης περιουσίας τους. 

Ο επόμενος ελεγκτικός στόχος αφορά σε μηχανικούς και λογιστές. 


Σύμφωνα με το Μνημόνιο, έως το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 600 έλεγχοι και στο σύνολό τους οι 1.300 έλεγχοι πρέπει να έχουν τελειώσει έως το τέλος του έτους. 
Οι πρώτες εντολές ελέγχου έχουν ήδη εκδοθεί από την ηγεσία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και εκτείνονται σε όλη την Ελλάδα. Από τη λίστα του ΣΔΟΕ ξεχωρίζουν δικηγόρος στην Κόρινθο με αξία ακίνητης περιουσίας 1,085 εκατ. ευρώ και ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος το 2010, όπως και ένας συμβολαιογράφος από την Κόρινθο ο οποίος επίσης δήλωσε μηδενικό εισόδημα αλλά έχει ακίνητα αντικειμενικής αξίας 1,049 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: 
www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου