Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Χειροπέδες σε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε κατ’ εξακολούθηση ηλικιωμένους πέτυχε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Η σπείρα δραστηριοποιείτο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στο Διδυμότειχο Έβρου, αλλά και στο Παλαιό Φάληρο. Στην Καλαμάτα συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 35, 25 και 50 ετών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και απάτες κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.


Ειδικότερα, μετά από ενδελεχείς έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε, ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας σε διάφορες συνθέσεις, εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους λογιστές, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά, για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων. 
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα Ιουλίου του 2011 έως και τα τέλη του τρέχοντος Απριλίου, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, στο Διδυμότειχο Έβρου, αλλά και στο Παλαιό Φάληρο, εξαπάτησαν 15 ηλικιωμένους, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλων ένα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Συνολικά από τη δράση τους, απέσπασαν χρηματικό ποσό άνω των 31.000 ευρώ. 
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στην Ανακρίτρια Καλαμάτας. 
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η πιθανή συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου