Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Απατεώνας λογιστής αναστατώνει τον Βόλο



Σε απόγνωση βρίσκονται επαγγελματίες του Βόλου οι οποίοι και βρέθηκαν «χρεωμένοι» με χιλιάδες ευρώ στο ΙΚΑ με ευθύνη του λογιστή τους, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι θιγόμενοι, αντί να αποδίδει τα χρήματα στο Ίδρυμα τα κρατούσε ως φαίνεται για δική του χρήση!
Οι επαγγελματίες τον αναζητούν, ωστόσο εδώ και μερικές ημέρες ο λογιστής είναι άφαντος... Ο λογιστής φέρεται να είχε οργανώσει ιδιαίτερα καλά το σχέδιο του για αυτό και δεν έγινε αμέσως αντιληπτός από τους πελάτες του, τους οποίους ωστόσο επιβάρυνε με τεράστια χρέη στο ΙΚΑ.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει ένας εκ των καταστηματαρχών που συνεργαζόταν με τον εν λόγω λογιστή και ο οποίος έχει βρεθεί να χρωστά στο ΙΚΑ 84.000 ευρώ ενώ έδινε στον λογιστή τα χρήματα για να πληρώσει τις οφειλές στο ΙΚΑ εκείνος απέδιδε ένα μικρό έναντι στο Ίδρυμα και τα υπόλοιπα τα κρατούσε.
Βεβαίως, οι καταστηματάρχες δεν είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν την «κομπίνα» που είχε στηθεί για αυτό και έμειναν έκπληκτοι, όταν κλήθηκαν από το ΙΚΑ να αποκαταστήσουν τις οφειλές τους τις οποίες και φυσικά δεν γνώριζαν.

Σε προσπάθειά τους να βρουν τον λογιστή εκείνος δεν εμφανιζόταν στο τηλέφωνο, ενώ είναι εξαφανισμένος και από το γραφείο του, με τους ιδιοκτήτες τη Δευτέρα να καταθέτουν μήνυση, επιλέγοντας πλέον τη νομική οδό, καθώς εντελώς ξαφνικά βρέθηκαν χρεωμένοι για υποχρεώσεις όμως που οι ίδιοι είχαν πληρώσει!

Ερωτηθείς να σχολιάσει το περιστατικό ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών - Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Μαγνησίας, Νίκος Πουμάνας, επεσήμανε πως όπως σε όλα τα επαγγέλματα έτσι και στο συγκεκριμένο κλάδο υπάρχουν οι επίορκοι.
«Πρόκειται για ενέργειες που θίγουν τον κλάδο και τις καταδικάζουμε, διότι διασύρουν όλους τους σωστούς επαγγελματίες. Κατά καιρούς εμφανίζονται τέτοια περιστατικά, βλέπετε οι λογιστές έχουν να κάνουν και με λεφτά και ενδεχομένως να δελεάζονται λίγο παραπάνω, ωστόσο ο ψεύτης και ο κλέφτης στη συγκεκριμένη περίπτωση τον πρώτο χρόνο πιάνονται», τόνισε ο κ. Πουμάνας.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο συγκεκριμένος λογιστής δεν ανήκει στο Σύλλογο που αριθμεί 120 μέλη και συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ποιους απευθύνονται αλλά και με ποιους συνεργάζονται.
Πηγή: Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου