Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τσιγγάνοι είχαν ρημάξει εκκλησίες της Τρίπολης


Συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, δύο Τσιγγάνοι, ηλικίας 22 και 23 ετών, για διακεκριμένες
περιπτώσεις κλοπής από Ιερούς Ναούς της περιοχής, ενώ για την εμπλοκή του στην υπόθεση αναζητείται ακόμα ένας 12χρονος ημεδαπός επίσης Τσιγγάνος. 

Εξιχνιάστηκαν, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, μέχρι στιγμής, εννέα περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες, τη στιγμή που είχαν αφαιρέσει τρία μπρούτζινα μανουάλια από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και τα φόρτωναν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του 23χρονου. Ο 12χρονος αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, μαζί με τον 12χρονο, το τελευταίο δίμηνο, είχαν διαπράξει άλλες οκτώ περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων, σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας, ενώ αφαιρούσαν καμπάνες, μανουάλια, διάφορα αντικείμενα αφιερωμένα στην θρησκευτική λατρεία, καθώς επίσης ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές. 
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις -16.000- ευρώ. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης. 
Την προανάκριση και την αστυνομική έρευνα διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου