Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Eπανεμφάνιση Κουφοντίνα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ως μεταφραστής βιβλίου Γερμανίδας, πρώην στελέχους της RAF.



Eπανεμφάνιση τουΔημ. Κουφοντίνακαι μάλιστα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με το πολύ
καλό ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλουστο ΒΗΜΑ τηςΚυριακής, ο Κουφοντίνας έκανε παρέμβαση στην παρουσίαση του βιβλίου «Μια σκληρή μάχη με τη μνήμη»  της Γερμανίδας Μάργκριτ Σίλερ πρώην μέλος της Φράξιας Κόκκινος Στρατός (RAF).  To βιβλίο μετέφρασε από τα ισπανικά στα ελληνικά ο ίδιος ο Κουφοντίνας  και με αυτή την αφορμή υπήρξε η παρέμβασή του. Μιλώντας τηλεφωνικά από τις φυλακές Κορυδαλλού έκανε λόγο για την «υπομονετική ανάπτυξη ενός πολύμορφου συγκρουσιακού κινήματος που χρειάζεται πολλή ιδεολογική και πολιτική πάλη, πολλούς διεκδικητικούς αγώνες, πολλές μικρές εξεγέρσεις, πολλή αντοχή στις απογοητεύσεις από τις αποτυχίες των θεσμικών μόνον αγώνων...»
Από την παρέμβαση του Κουφοντίνα φαίνεται ένας επαναπροσανατολισμός προς μικρές εξεγέρσεις, πιθανόν τύπου Κερατέας, ώστε όπως ο ίδιος σημειώνει «να ξαναπιάσουμε το νήμα της επανασταστικής παράδοσης χωρίς αυταπάτες και ψευδαισθήσεις...». Πουθενά δεν κάνει αναφορά στον «ένοπλο αγώνα».
Όσο αφορά το ίδιο το βιβλίο, αξίζει να σημειωθεί η αναφορά της συγγραφέως στην αντιμετώπιση που είχαν οι γυναίκες της  RAF  από έντυπα όπως η  «Bild»:
«Υπήρχε πραγματικός ανταγωνισμός ανάμεσα στις εφημερίδες, ιδιαίτερα στη σκανδαλοθηρική«Bild», για το ποια θα έγραφε τα πιο συκοφαντικά άρθρα κατά των γυναικών της οργάνωσης. Τις κατηγορούσαν ως εξαγριωμένες αντρογυναίκες, αυταρχικές, εριστικές, λεσβίες. Σκληρές, άκαρδες και τυφλά αφοσιωμένες στον Αντρέας. Τίποτε απ΄όλα αυτά όμως δεν ταίριαζε. Γιατί αυτό το μίσος κατά των γυναικών;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου