Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Το Μπακού ισχυρίζεται ότι απέτρεψε τρομοκρατικό χτύπημα στον διαγωνισμό της Eurovision


Το Crystal Hall του Μπακού όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον. 

Χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες ώστε να είναι πιστευτές οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέτρεψαν μια τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια του πρόσφατου διαγωνισμού της Eurovision και
συνέλαβαν 40 πρόσωπα, σύμφωνα με το υπουργείο Ασφαλείας της χώρας.
«Ο κύριος στόχος της τρομοκρατικής ομάδας ήταν να πραγματοποιήσει μια τρομοκρατική επίθεση στο Μπακού στη διάρκεια της Eurovision» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Η ομάδα επρόκειτο να πραγματοποιήσει μια επίθεση στην αίθουσα συναυλιών όπου οργανώθηκε ο διαγωνισμός, καθώς και άλλες επιθέσεις εναντίον του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ, αστυνομικών τμημάτων, ξενοδοχείων, όπου φιλοξενούνταν ξένοι, καθώς και εναντίον χώρων λατρείας» διαβεβαιώνει το υπουργείο.
Μέλη της ομάδας «είχαν εισιτήρια για τη Eurovision ώστε να πραγματοποιήσουν μια τρομοκρατική επίθεση στο Crystal Hall του Μπακού», όπου διεξήχθη ο διαγωνισμός, διευκρίνισε το υπουργείο.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τους ύποπτους ως τρομοκράτες, στη διάρκεια επιχειρήσεων στο Μπακού, στις πόλεις Γκάντζα και Σουμγκάιτ, καθώς και σε πολλές περιφέρειες της χώρας, πρόσθεσε το υπουργείο χωρίς να διευκρινίσει πότε έγιναν οι συλλήψεις και ποιοι είναι αυτοί που έχουν συλληφθεί.
Μερικοί από τους συλληφθέντες πρόβαλαν αντίσταση και σκοτώθηκαν, πρόσθεσε το υπουργείο.
«Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας επέλεξε να μην αποκαλύψει αυτή την πληροφορία στη διάρκεια της Eurovision για να μην προκαλέσει πανικό ανάμεσα στους πολίτες και τους ξένους προσκεκλημένους» συμπλήρωσε το υπουργείο.
Πάντως υπάρχει σκεπτικισμός για τις ανακοινώσεις του Αζερπμαϊζάν και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μπορεί να άδραξε την ευκαιρία το καθεστώς για να βγάλει από τη μέση αντιπάλους της με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Εξ άλλου, το καθεστώς δεν φημίζεται και για τις πολλές ελευθερίες έκφρασης και κινήσεων που έχει παραχωρήσει στους υπηκόους του....     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου