Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Έλληνας φωτογράφος πήρε 1ο βραβείο!


«Φωτογράφος της Χρονιάς» στα SPIDER AWARDS 2012 ανακηρύχτηκε ο Έλληνας Νικόλας Λώτσος, που απέσπασε το 1ο Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό ασπρόμαυρης φωτογραφίας στην κατηγορία «Άγρια Ζωή».
Το 1ο Βραβείο «Το κυνήγι».Η εντυπωσιακή φωτογραφία που κέρδισε το 1ο βραβείο έχει τίτλο «Το κυνήγι» και απεικονίζει τη συναρπαστική στιγμή που όρνεα και άγρια θηρία έχουν συγκεντρωθεί και δίνουν μάχη γύρω από τη λεία ενός βουβαλιού.

Το μεγαλειώδες στιγμιότυπο έχει τραβηχτεί στο οικοσύστημα Μασάι Μάρα στην Κένυα της Ανατολικής Αφρικής.

Ο 43χρονος Νικόλας Λώτσος μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε δύο καριέρες: του φωτογράφου και του εκπρόσωπου αθλητών basket.
Ασχολείται από 16 ετών με την καλλιτεχνική φωτογραφία κυρίως με την μαυρόασπρη και αποτυπώνει θέματα μέσα από την άγρια ζωή, φύση, ανθρώπινη κουλτούρα.

Όταν είναι σε πόλεις, μακριά από τη φύση, ασχολείται με την αρχιτεκτονική φωτογραφία. Τον συναρπάζει η Αφρική («το σπίτι του») όπου ταξιδεύει συχνά και φωτογραφίζει αποσπώντας διεθνείς φωτογραφικές διακρίσεις (χάλκινο βραβείο στο διεθνή Διαγωνισμό PX3 2011, στο Παρίσι, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα στα διεθνή βραβεία LOUPE2011 κ.ά.).

Οι φωτογραφήσεις αυτές (άγρια ζωή και φύση, φυλές κ.ά.) έχουν απώτερο στόχο την προστασία, την κινητοποίηση και την προσφορά βοήθειας. Γι’ αυτόν το λόγο επισκέπτεται σχολεία και ορφανοτροφεία σε διάφορες παραγκουπόλεις.

Η προσπάθεια αυτή άρχισε με σχολεία της Kibera στην Κένυα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με συγκέντρωση βοήθειας μέσω του blog του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου