Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Συνελήφθησαν οι ληστές στο σπίτι του Δώνη στην Κηφισιά


Ο 34χρονος ληστής έχει συλληφθεί τραυματισμένος και οδηγείται στο ασθενοφόρο


Η έγκαιρη κινητοποίηση της αστυνομίας με επίγειες δυνάμεις και ελικόπτερο έφεραν αίσιο αποτέλεσμα με τη σύλληψη δύο ληστών που είχαν "καταλάβει" την οικία του παλιού άσου του Παναθηναϊκού και νυν προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη, στην οδό Ζίτσης, στην Κηφισιά.
Λίγα λεπτά μετά τις δύο το μεσημέρι χθες, ο αστυνομικός, φρουρός της κατοικίας του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου ενημερώθηκε από τη σύζυγο του Γ.
Δώνη ότι ληστές βρίσκονται στο σπίτι της. Αμέσως ειδοποίησε με τον ασύρματο την Άμεση Δράση και ξεκίνησε η κινητοποίηση.
Στο σπίτι εκείνη την ώρα βρίσκονταν τα πεθερικά και τα δύο παιδιά του Γιώργου Δώνη, ο οποίος απουσίαζε στην Θεσσαλονίκη. Οι ληστές τους έκλεισαν στην τουαλέτα και άρχισαν να ερευνούν το σπίτι αρπάζοντας ό,τι έβρισκαν και ήταν πολύτιμο. Επιστρέφοντας στο σπίτι η σύζυγος του Γ. Δώνη, έφθασε μέχρι το σαλόνι χωρίς να την αντιληφθούν οι ληστές και κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει. Βγήκε έξω και ειδοποίησε τον φρουρό του πρώην υπουργού. Οι αστυνομικοί που έφθασαν αμέσως περικύκλωσαν την μονοκατοικία, κάλεσαν τους ληστές να παραδοθούν αλλά αυτοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι έναν αστυνομικό, ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά.
Κατά την ανταλλαγή πυρών ο ένας ληστής, ετών 34. αλβανικής καταγωγής, τραυματίστηκε στο χέρι.

Οι δύο ληστές επιχείρησαν να ξεφύγουν παίρνοντας όμηρο για περίπου δέκα λεπτά τον πεθερό του Γιώργου Δώνη. Τα κατάφεραν αλλά για ελάχιστο χρονικό διάστημα. Οι αστυνομικοί συνεπικουρούμενοι από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που έφερε θερμική κάμερα, κατάφερνα να τους εντοπίσουν λίγες δεκάδες μέτρα παρακάτω. Πάνω από 60 άνδρες της αστυνομίας καθώς και ειδική μονάδα των ΕΚΑΜ είχαν "σφραγίσει"  την περιοχή.
Στιγμιότυπο από τη σύλληψη του πρώτου ληστή. 
Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους δύο δράστες. Ηλικίας 25 ετών, αλβανικής καταγωγής, ο κακοποιός δεν έφερε τραύματα. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι.Οι άνδρες των ΕΚΑΜ γνώριζαν λοιπόν πως ο άλλος δράστης ήταν ο τραυματίας.
Ήταν ζήτημα χρόνου πια να συλληφθεί και ο δεύτερος δράστης ο οποίος είχε ταμπουρωθεί σε μία πολυκατοικία επί της οδού Θεοτοκοπούλου 11. Το ζήτημα ήταν ότι έπρεπε να αποφευχθεί πάση θυσία η αιματοχυσία. Τέσσερις ώρες αργότερα η ομάδα των ΕΚΑΜ μετά από μία σύντομη επιχείρηση κατάφερνε να συλλάβει και τον δεύτερο νεαρό δράστη, ο οποίος είναι Αλβανός 34 ετών και ήταν τραυματισμένος και στα δύο χέρια. Η αστυνομία δεν έχει στην κατοχή της μέχρι στιγμής τους φακέλους τους, προκειμένου να διαπιστώσει εάν πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς.

Οπλισμένοι αστυνομικοί που συμμετέχουν στον αποκλεισμό της περιοχής. 

Άνδρες των ΕΚΑΜ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πέρυσι ληστές διέρρηξαν δύο φορές το σπίτι του τεχνικού του ΠΑΟΚ. Τέλος είναι αξιοσημείωτο ότι οι κακοποιοί έχουν αποθρασυνθεί δεδομένου ότι στην περιοχή που βρίσκεται το σπίτι του Δώνη, διαμένουν πρόσωπα με σημαντικό ρόλο στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας και ως εκ τούτου είναι καλά φυλασσόμενη. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους δύο ληστές να χτυπήσουν μέρα μεσημέρι! 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου