Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

"Χαλκέντερες¨ νεανίδες πήραν μετάλλιο στην Κύμη



Οι χαλκέντερες νεανίδες μας
γύρισαν με ψηλά το κεφάλι από την Κύμη 
Το έπαθλο της  3ης θέσης 
Το κακό ξεκίνημα της ομάδας νεανίδων στην Κύμη με τις ήττες από ΠΑΟΚ και Απόλλωνα Πτολεμαίδας δεν άφηνε περιθώρια για σκέψεις μεταλλίου για τις νεανίδες μας .  Οι Εσπερίδες όμως έχουν μέταλλο , πάθος και αν πληγωθεί ο εγωϊσμός των κοριτσιών τότε μπορούν να κάνουν τα πάντα . Τα κορίτσια του Πέτρου Αναγνωστόπουλου έκαναν μια μεγάλη ανατροπή που τηρουμένων των αναλογιών ήταν η δική τους υπέρβαση στο 26ο πανελλήνιο της Κύμης . Και έτσι με τρεις σερί νίκες μαζί με το ...μέταλλο ήρθε και το μετάλλιο. Χάλκινο, χάλκινο! Ένα μετάλλιο είναι πάντα μετάλλιο και εδώ ήταν το πρώτο στην ιστορία της ομάδας με χρώμα μπρούτζινο αφού μέχρι τώρα είχαν κατακτήσει τρία χρυσά και ένα αργυρό. Βλέποντας τους αντιπάλους και κάνοντας ένα απολογισμό , δεν μας θάμπωσε αυτό το πανελλήνιο . Σίγουρα όχι ο πρωταθλητής Απόλλωνας και μόνο η Σταμολάμπρου από τον ΠΑΟΚ . Το Γαλάτσι ίσως περισσότερο αλλά αυτό το κερδίσαμε . Τελικά μάλλον η 3η θέση δεν είναι συμβιβασμός αλλά απόδοση δικαιοσύνης.   Τελευταίο θύμα των Εσπερίδων το Αρκάδι Ρεθύμνου που από την Νικήτη μέχρι και σήμερα έχει βρεθεί μόνιμα αντίπαλος της ομάδας μας και έχει πάθει ζημιά . Πέρυσι στην Νικήτη η Ζωή Οικονομάκη με τρεις βολές σε νεκρό χρόνο χάρισε το χάλκινο στο πανελλήνιο κορασίδων στην ομάδα μας και το στέρησε από το Αρκάδι! Φέτος στον Βόλο η Κλειώ Οικονομάκη με καλάθι αλλά ...Πρίντεζης στην "Πόλη" χάρισε στην ομάδα κορασίδων τον τίτλο στο αντίστοιχο Πανελλήνιο σε βάρος του Αρκαδίου ! Προχθές ο Απόλλωνας Πτολεμαίδας με τρίποντο οβίδα της Αθανασιάδου στέρησε την νίκη από το Αρκάδι και μαζί την δυνατότητα στο ματς με τις Εσπερίδες να διεκδικήσει μετάλλιο στο νεανίδων της Κύμης . Οι δικές μας ήταν εξαιρετικές στο β΄ μέρος και νίκησαν τις κρητικές 57-45 με κορυφαίες Κολλάτου, Οικονομάκη Κλ. και Κόλια,   κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο . Εν ολίγοις έχουμε εξελιχθεί σε κακό δαίμονα του Αρκαδίου , χωρίς πάντως να έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις των συλλόγων που παραμένουν άριστες.  Αμέσως μετά την λήξη το κλίμα φορτίστηκε στα αποδυτήρια αφού ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα ο κόουτς Πέτρος Αναγνωστόπουλος αφού αναλαμβάνει τεχνικός της ανδρικής ομάδας του Εθνικού . Ήταν κάτι που γνώριζαν οι διοικούντες αλλά πάνω κάτω και τα κορίτσια αλλά σίγουρα υπήρξε κλίμα συγκίνησης και δάκρυα . Μακάρι όλοι οι αποχαιρετισμοί να γίνονταν έτσι !  Ο  έμπειρος τεχνικός δήλωσε: «Αποχαιρέτησα τα κορίτσια της ομάδας και χαίρομαι γιατί ειλικρινά έκανα ότι μπορούσα για το καλύτερο όλων και πιστεύω ότι αφήνω έργο . Περάσαμε μια όμορφη χρονιά γεμάτη συγκινήσεις και επιτυχίες και θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση αλλά κυρίως όλα τα κορίτσια τόσο στις νεανίδες όσο και στις κορασίδες που υπερέβαλλαν εαυτό για να κάνουν το καλύτερο στην άριστη συνεργασία μας . Το σωματείο αυτό είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου και είμαι βέβαιος ότι οι δρόμοι μας στο μέλλον θα ξανασυναντηθούν .» 
Η καλύτερη πεντάδα 
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν οι διοργανωτές αφού ο δήμαρχος κ. Θωμάς και ο αδερφός του Παναγιώτης έδωσαν πάλι ρεσιτάλ υπηρεσιών . Πάντα πρόθυμοι , πάντα εκεί , να μην λείψει τίποτα στα κορίτσια . Διαμονή εξαιρετική , διοργάνωση άψογη . Και τα συμβάντα στον αγώνα Απόλλωνας Αρκάδι δεν σκίασαν αυτή την εικόνα . Το βίντεο δεν δικαίωσε τις κρητικές και η παρουσία του Νίκου Ζαβλανού δεν άξιζε να τύχει τέτοιας αντιμετώπισης . 
Στο μεταξύ μπορεί να ηττήθηκε με 58-45 από το Γαλάτσι ο  Απόλλωνας Πτολεμαϊδας αλλά από προχθές με την πολυσυζητημένη οβίδα της Γεωργίας Αθανασιάδου πήρε μαζί της στην Δυτική Μακεδονία το τρόπαιο για πρώτη φορά στην 26χρονη ιστορία του θεσμού (τόσο για τον Απόλλωνα όσο και για την ΕΚΑΣΔΥΜ). Ο ΠΑΟΚ νίκησε 79-42 την Άμιλλα αλλά παρηγορήθηκε με το αργυρό μετάλλιο και τον τίτλο της MVP στην αδιαμφισβήτητα κορυφαία αθλήτρια της διοργάνωσης Άννας Νίκη Σταμολάμπρου . Η ¨Αμιλλα έμεινε χωρίς νίκη και μοναδική παρηγοριά την ανάδειξη της πρώτης σκόρερ στην Κύμη και σπουδαίας αθλήτριας  Έλλης Καλομιτσίνη (124π.) . Τέλος οι Εσπερίδες με νεταμαράζ στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές μετά το Γαλάτσι και την ¨Αμιλλα νίκησαν και το Αρκάδι Ρεθύμνου και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο κλείνοντας μια ονειρική σεζόν (προ διμήνου είχαν κατακτήσει το χρυσό στο κορασίδων του Βόλου ) .
 Τα κορίτσια του Γιάννη Κούκου αφιέρωσαν το χρυσό στον  24χρονο Γιώργο γιό του εφόρου του Απόλλωνα Πτολεμαίδας που έχασε την μάχη με την ζωή  αναπάντεχα το Σάββατο .
Στις βραβεύσεις είχαμε την  καλύτερη πεντάδα που απαρτιζόταν από τις: Νίκη Χωλοπούλου (Απόλλων Πτολ.), Άννα Νίκη Σταμολάμπρου (ΠΑΟΚ) , Έλλη  Καλομιτσίνη (Άμιλλα Τρίπ.), Ελευθερία  Ακρίβου (Αρκάδι Ρεθύμνου)  , Στέλλα Φουράκη (Γαλάτσι) . Πολυτιμότερη παίκτρια αναδείχθηκε η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου ( ΠΑΟΚ ) ενώ πρώτη σκόρερ η Έλλη Καλομιτσίνη (Άμιλλας Τρίπολης ) με 124π. Ακολούθησαν Σταμολάμπρου 98, Φουράκη Σ. 82 , Οικονομάκη Κλ. 66, Παπαβασιλείου 63 ,  Κόλλια 62 , Χωλοπούλου 60,  Ζυγογιάννη 55 κ.λ.π. 

ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ -ΠΑΟΚ 42-79
Δεκάλεπτα : 11-17, 22-36, 31-58, 42-79
ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσουκαλάς):  Τσουκαλά 6, Ανδριανοπούλου 2, Γκοβερίνου 7(1), Καλομιτσίνη 23(2), Αλάτσα 1, Φέλλιου, Βλάμη 2, Κουρόγιωργα 1
ΠΑΟΚ (Παπαδόπουλος): Σταμολάμπρου 18, Παπαδοπούλου Ζ. 10, Νάστου 11, Σουλιώτη 5, Κυρατζή 4, Αλεξίου, Παπαδοπούλου Ε., Μακρή 6, Γαβρίλη 16(3), Αγγελίδου 5, Τσελεμπή 4.
ΓΑΛΑΤΣΙ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 58-45
Δεκάλεπτα : 18-14, 33-25, 43-37, 58-45
ΓΑΛΑΤΣΙ (Χρυσικάκης):  Κεχαγιά 2, Κωστοπούλου 4, Φουράκη Β. 5(1), Δαμουλάκη, Παπαδοπούλου. Ζυγογιάννη 11 (1), Παπαδάκη 14, Μίχα 4, Κανελλοπούλου, Κώττη – Δομπρετς Α. 1, Κωττη – Δόμπρετς Ρ., Φουράκη Στ. 17.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΤΟΛ.  (Κούκος)Χωλοπούλου 17(3), Αθανασιάδου 7 (1), Παπαβασιλείου 11(2), Κυρατζή, Πισιάνη 4, Κλάγκου 2, Λογδανίδου 2, Σαρβάνη 2, Κοτζαϊτση, Μπλέτσου, Κριτσωτάκη, Δεληγιώργη.
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ - ΑΡΚΑΔΙ 57-45 (23-22)
Δεκάλεπτα: 12-13, 23-22, 41-34, 57-45
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ (Αναγνωστόπουλος): 
Οικονομάκη Κ. 15, Τριανταφύλλου, Αμανατίδη, Κολλάτου 16(4), Γιαννακοπούλου, Οικονομάκη Ζ 7, Σταυροπούλου, Χατζηβασιλείου, Παπαϊωάννου, Κόλλια 14, Ξεπαπαδέα 5(1). 
ΑΡΚΑΔΙ ΡΕΘ. (Πλευράκης): Μπότσι 10(1), Φραγκιαδάκη 2, Λιουδάκη 12, Λεντζάκη 4, Λίτσι 6, Δημήτρη 11, Ακρίβου. 
         Τελική     Βαθμολογία 
                 (σε 5 αγ.)
1.  Απόλλωνας Πτολεμ.  221-205    4-1       9
2.  ΠΑΟΚ                        286-219    4-1      9
3.  Εσπερίδες                 253-231    3-2       8
-----------------------------------------------------------
4.  Γαλάτσι                      282-249    3-2       8
5.  Αρκάδι                       218-245     1-4      6
6. Άμιλλα Τριπ.               211-322     0-5       5


Κριτική ; Όχι εμείς ...
Δεν θα κάνουμε κριτική στα κορίτσια μας  για την παρουσία τους στην Κύμη . Και θα πούμε μόνο καλά λόγια , όχι για να αποφύγουμε γκρίνιες αλλά γιατί πριν καν τα παιδιά μας πάνε στην πόλη της Εύβοιας είχαμε τονίσει . Είναι μια παρέα και θα γράψει την δική της  ιστορία . Όπως και έγινε ! Είχαμε τονίσει πως με ότι και να γυρίσουν στην Καλλιθέα στις αποσκευές εμείς θα τις αγαπάμε το ίδιο .Και έτσι είναι ! Αυτά τα κορίτσια δεν ήταν ποτέ το φαβορί όταν ξεκίνησε η σεζόν ούτε καν στην ΕΣΚΑΝΑ . ¨Εκαναν όμως διπλή υπέρβαση και επειδή είναι μαχήτριες έφτασαν στον τίτλο . Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές όλοι τις είχαν καταδικάσει . Τώρα πήραν και μετάλλιο και μαγκιά τους . Μόνο μπράβο  αξίζουν σε όλες . Μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα έχει στην θέση του οδηγού ένα κορίτσι 14 χρόνων (Ευγενία Κολλάτου) που όλοι γνωρίζαμε ότι είναι ταλεντάρα αλλά φέτος το ξεζούμισαν άπαντες . Και δεν βγάζουμε εαυτούς απέξω. Και το παιδί με φοβερή καρδιά ,  άντεξε  και τίμησε την φανέλα του με απίστευτο ηρωϊσμό προσφέροντας δύο μετάλλια στο σωματείο . Μήπως όμως και η Κλειώ Οικονομάκη δεν τράβηξε τα πάνδεινα φέτος ; Ψυχάρα και αυτή,  mvp στον Βόλο, ηρωϊκή στην Κύμη. Μια χρονιά όνειρο και γι΄ αυτήν αλλά έπεται συνέχεια με την Εθνική Kορασίδων και τους ευχόμαστε και στις τρεις (είναι και η Βασιλική Λούκα)  ολόψυχα υγεία πάνω από όλα και οι διακρίσεις θα έλθουν και εκεί .Εδώ πάει το χαλκέντερες ! Και έλειψε , όλοι το αναγνώρισαν η τραυματισμένη ηρωίδα του Βόλου Έλενα Βαζαίου. Αλλά τα προβλήματα είναι καμία φορά και για καλό . Όχι φυσικά οι τραυματισμοί . Κάποιες όμως πρέπει να βγουν μπροστά και να δείξουν ότι μπορούν . Αρχικά η 12χρονη Χατζηβασιλείου(τυχαίο  το 12 στην φανέλα; )   που μπήκε στην ομάδα την υστάτη ώρα αλλά ο "μπακαλιάρος" όπως εύστοχα κάποιος γονέας την αποκαλεί δεν καταλαβαίνει ...Χριστό . Είναι πάντα καυτή και πανέτοιμη . Πιτσιρίκι μεν αλλά με τεράστιο μέλλον . Μετά η Μελίνα Κόλια που είναι ένα παιδί με άφταστες δυνατότητες ,σημείο αναφοράς αλλά και  παρεξηγημένη κάποιες φορές , η Βίλυ Ξεπαπαδέα που φέτος είχε χρονιά προσαρμογής και σιγά σιγά  μπήκε στο πετσί του ρόλου και έγινε πολύτιμη . Η Ζωή Οικονομάκη που φαινόταν χαμένη υπόθεση και ξαφνικά νικώντας στην μάχη με τον εαυτό της,  ξεδίπλωσε μέρος του σπάνιου ταλέντου της και πιστέψτε μας έχει πολλά ακόμη να δώσει .  Έχουμε πολλά να δούμε και να θαυμάσουμε από αυτό το παιδί . Η Βασιλική Παπαϊωάννου ένα παιδί πάντα έτοιμο να προσφέρει κάθε ικμάδα , πάντα πολύτιμη και θετική . Η Βασιλική Τριανταφύλλου με καταβολές στις υποδομές , πάντα αξιόπιστη και με αφοσίωση , η Γεωργία Αμανατίδη ένα παιδί με όνειρα και φιλοδοξίες που δεν τα παρατά και παλεύει να αλλάξει νοοτροπία και να προσαρμοστεί στις δύσκολες απαιτήσεις μιας ομάδας με τόσο ψηλό επίπεδο και η Δανάη Σταυροπούλου με μικρή έστω συμμετοχή , χαρακτήρα διαμάντι και   πάντα θετική παρουσία . 
Αφήσαμε για το τέλος τις δύο "μεγάλες" τις 93άρες Ελίζα Ζεβαχιργιάν και Βίκυ Γιαννακοπούλου που ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στις νεανίδες σε μια ονειρεμένη εξάχρονη πορεία . Είναι από μωρά στον σύλλογο και  μάζεψαν ένα κάρο μετάλλια . Η ζωντανή ιστορία  των υποδομών του συλλόγου που ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα όπως τόσα και τόσα κορίτσια . Το αίμα τους είναι κίτρινο μπλε , όχι κόκκινο ...
Αυτά για τα παιδιά . Θα ήταν όμως μεγάλη παράλειψη να μην υποβάλλουμε τα σέβη μας και στον τεχνικό μας Πέτρο Αναγνωστόπουλο. Οι καλές συνταγές θέλουν και κάποιον να μονιάσει τα υλικά και να βγάλει την τέχνη του στην δημιουργία . Να βάλει την σφραγίδα του . Και αυτός έβαλε την δική του . Ευχαριστούμε κόουτς για την τεράστια προσφορά σου και το ήθος σου  , για  τα σωστά και τα λάθη σου , για την εντιμότητα και την ευθύτητα . Καλή πορεία στον Εθνικό από τα βάθη της ψυχής μας . Και μακάρι να ξανασμίξουμε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου