Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Μπένος: “Το ΠΑΣΟΚ θυσιάστηκε για να σωθεί η πατρίδα” !!!


Θυμίζει παράσταση από την Ιφιγένεια εν Αυλίδι σε εκτέλεση σχήματος από εκείνο το κομμάτι του ΠαΣοΚ που δεν θέλει να καταλάβει τα λάθη του... Κι όμως, ο τίτλος αυτός που είναι από την σημερινή εφημερίδα "Ελευθερία" είναι ακριβώς έτσι, "δια χειλών" Σταύρου Μπένου: "Το ΠΑΣΟΚ θυσιάστηκε για να σωθεί η πατρίδα” είπε ευθαρσώς ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος, στην κοινή συνέντευξη που έδωσε, το Σάββατο το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Rex (Καλαμάτα), με τους πρώην βουλευτές Γιάννη Γιαννακόπουλο και Πέτρο Κατσιλιέρη, καθώς και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Κανελλόπουλο. 

Οι πρώην βουλευτές, όπως και ο γ.γ. του υπουργείου, σημείωσαν ότι αποδέχονται την κρίση του ελληνικού λαού, ζήτησαν όμως αυτόν -και τους Μεσσήνιους φυσικά- να ακούσουν με προσοχή τις προτάσεις και τις θέσεις όλων των κομμάτων, προκειμένου, όπως είπε ο Π. Κατσιλιέρης- να διαπιστώσουν ποια είναι αυτά που λαϊκίζουν και ποια λένε την αλήθεια. Επισήμανε ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ, το οποίο -όπως είπε- ανανεώνεται και παραμένει ο κυρίαρχος εκφραστής της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.
Καμία αυτοκριτική, καμία ενοχή για την τραγική κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα. Για όλα (προφανώς) "φταίνε οι άλλοι", λες και, ιδιαίτερα ο κ. Μπένος δεν κυβέρνησε ποτέ, δεν συμμετείχε στην κλειστή κυβερνητική ομάδα του κ. Σημίτη όντας επί μια οκταετία περίπου "μεσσηνιάρχης". Λες και δεν κατείχε πόστα σε υπουργεία...
Αλλά και το ΠαΣοΚ ως κόμμα, αυτό του οποίου σταδιακά η φυσιογνωμία άλλαξε, όπως και οι πατριωτικές του θέσεις και μετατράπηκε σε κόμμα αυλών, ομάδων και παρτίδων, λες και δεν κυβέρνησε ποτέ! Λες και το κράτος που βιώνουμε σήμερα δεν είναι δικό του δημιούργημα. Λες και η Νέα Δημοκρατία δεν έγινε και αυτή "ΠαΣοΚ" μετά το '90 προσπαθώντας να αντιγράψει τον λαϊκισμό, συναγωνιζόμενη ενίοτε το "αντίπαλον δέος" αλλά και τα κόμματα της "αριστεράς" σε αυτό το σπορ. Αυτό είναι το λεγόμενο "πολιτικό σύστημα" που έφερε τη χώρα στην τραγική θέση στην οποία σήμερα βρίσκεται. Αυτό εγκατέστησε την ατιμωρησία, συντήρησε την βρωμιά, επιβράβευσε την ανομία...     
Λες και κάποιοι από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ, εν μέσω κρίσης, δεν έφθασαν στο αποκρουστικό σημείο να ζητούν, μέσω αγωγής, αναδρομικά από το ελληνικό κράτος κι ενώ η κυβέρνησή τους (Γ. Παπανδρέου) είχε αρχίσει το ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων. Λες και απουσιάζουν από την χώρα δεν έχουν ακούσει τίποτα για αυτοκτονίες, για κόψιμο νερών και ρευμάτων, για εξαθλίωση των ανθρώπων... Θυσιάστηκε το κόμμα... Ποιο κόμμα; Το δικό τους! Αυτό που για πολλούς "δεν ήταν ιδεολογία αλλά επένδυση"! 
H "Αιδώς" ίσως είναι λίγη για τον κάθε "Πόντιο Πιλάτο"...  


ΥΓ. Η λέξη λαϊκισμός χρησιμοποιείται ευρύτατα από τους πολιτικούς όποτε στριμώχνονται στη γωνία. Ε, λοιπόν, δεν είναι λαϊκισμός να λες τα πράγματα με τ' όνομά τους! Δεν είναι λαϊκισμός να επισημαίνεις τις παρανομίες, τις παραλείψεις, τις μίζες και τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ του πολιτικού συστήματος χρησιμοποιώντας πρόσωπα και γεγονότα. Αυτό είναι ευθύνη του κάθε πολίτη. Και επιτέλους, οφείλουμε να ξαναγίνουμε ΠΟΛΙΤΕΣ διότι οι εργολάβοι της πολιτικής αποδείχθηκαν πονηροί, ανίκανοι και μερικοί κλέφτες! Και επειδή μπορεί να πει κάποιος ότι "τους βάζεις συλλήβδην όλους σε ένα τσουβάλι και αυτό είναι... φασισμός, τους λέμε ότι αν ήταν έντιμοι και δεν μπορούσαν να κάνουν "κάτι" όφειλαν να παραιτηθούν διότι ήταν αδύνατο να μην αντιλαμβάνονταν. Αν πάλι δεν αντιλαμβάνονταν, τότε μιλάμε για ηλίθιους που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων...
   

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Σταυρω -τή!

    Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ πότε επιτέλους θα ικανοποιηθείς με τα όοοοοοοοσα !!! απέκτησες και θα αφήσεις και κάνα νέο, να βάλει και αυτός κάτι στο… ψυγείο του.
    Είσαι εν τέλει , ανικανοποίητος, σαν τις γεροντοκόρες που ...ξαφνικά ανακάλυψαν τον έρωτα και δεν κατεβαίνουν από το κρεβάτι.

    Ρε Σταύρο, επί τέλους σε μάθαμε.
    Καλό είναι, είναι κάθε φορά που η καρέκλα σε..καλεί, να θυμάσαι ότι ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!
    Δηλαδή απλά δεν μας...δουλεύεις πια.
    Η..μπογιά σου πέρασε.

    Η τυμβωρυχία σου αποτελούσε το δεύτερο εγώ σου.
    Ανακατεύεις ζωντανούς και πεθαμένους και δημιουργείς τον προσωπικό σου ΑΧΤΑΡΜΑ!!!

    Επειδή κάθε φορά που σε ακούω ή σε βλέπω στην τηλεόραση...ανατριχιάζω! θα σε συμβούλευα να
    αλλάξεις "τακτική".
    Έγινες (ήσουν βέβαια) άτακτος και προκλητικός.

    Είναι σίγουρο ότι πολιτική "παρθενορραφή" δεν γίνεται !
    Την τελευταία την επεδίωξε η Ντόρα , και είδες τις αντιδράσεις.
    Σκέψου τώρα τι θα γίνει με σένα που δεν έχεις και τόσες διασυνδέσεις μιας και λίγο πολύ είσαι χαρτί καμένο.
    Τα καντήλια θέλουν λάδι για φωτίσουν ή για να ζαλίσουν !
    Και από ότι γνωρίζω εσύ ουδέποτε ήσουν ελαιοπαραγωγός. Μόνον Ελλαδέμπορας ήσουν και μάλιστα ΑΡΙΣΤΗΣ...ποιότητας.

    Γι αυτό "ηρέμησε"!

    Ξέρεις ότι όπου και να βρίσκεσαι είσαι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

    Θα σε συμβούλευα να μη μας ..προκαλέσεις περισσότερο. Αν θέλεις να γίνεις καλλιτέχνης ή σκηνοθέτης, να σε βoηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τι το ταλέντο σου είναι αστήρευτο, και καλύπτει τις πολιτικές σου αδυναμίες ,όπως και το μουστάκι σου.
    Θα σου ταίριαζε καλλίτερα αν το …έκοβες λιγάκι. Σε κάνει πολύ άνδρα και δεν θα μπορούσες να διεκδικήσεις ρόλους σε ελαφρά θέατρα.
    Άσε που σήμερα το μουστάκι είναι και πολύ ντε μοντέ !
    Τι να το κάνεις το μουστάκι! Τώρα όλοι γνωριζόμαστε και δεν απαιτούνται αγριάδες. Εξ άλλου εσύ ήσουν ΠΑΝΤΑ πολύ μαλακός σαν χαρακτήρας.

    Θα σε συμβούλευα να ακούσεις ένα ωραίο τραγουδάκι που ταιριάζει στην πολιτική κατάσταση που ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!! για εμάς, εξακολουθείς να επικαλείσαι:

    Τι να φταίει
    Τι να φταίει

    που δεν πήγαμε μπροστά
    δεν μετρήσαμε το κύμα(;) και τον άνεμο ...σωστά !

    Φιλικά
    O,
    Σε βλέπω και ανατριχιάζω κομματικά .

    ΥΓ.

    Τώρα ο Γιώργος δεν είναι για σένα ...μεταλλαγμένος;
    Τα δίκτυα απαγορεύονται για τους ...ερασιτέχνες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή