Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Θα πάρουν το dna της "Ελιάς Καλαμών"


Το ιστορικό δέντρο "Ελιά Καλαμών" ηλικίας άνω των 800 ετών. 

Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΕΛΙΑ» θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα αύριο Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012.
Τη συνάντηση οργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας ως συντονιστικός φορέας και συμμετέχουν μέλη συνεργαζόμενων ΚΠΕ απ' όλη την Ελλάδα, υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το ΤΕΙ Καλαμάτας, οργανισμοί και φορείς.
Αύριο από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1.30 μ.μ. θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή στο ΚΠΕ Καλαμάτας.
Το απόγευμα ίδιας ημέρας, (17.00-21.30΄), θα γίνει ενημέρωση για την πορεία του Δικτύου στην ολομέλεια και σχετικές εισηγήσεις. Η ημέρα θα κλείσει με μελέτη και έρευνα πεδίου στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας. 



Η πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στη ιστορική "Ελιά Καλαμών". 
Την Παρασκευή, 09.00-13.30, στο πλαίσιο της «Καταγραφής Υπεραιωνόβιων Ελαιόδεντρων» που υλοποιείται από το Δίκτυο «ΕΛΙΑ», οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν την υπεραιωνόβια ελιά «Η μάνα της ματσολιάς» που βρίσκεται στον χώρο του ΕΘΙΑΓΕ και θα γίνει λήψη γενετικού υλικού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε εργαστήριο για την ανάλυση του DNA στα εργαστήρια Γενετικής του τμήματος Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών του ΤΕΙ Καλαμάτας υπό την καθοδήγηση του δρ. Κώστα Δελή, καθηγητή Εφαρμογών του τμήματος του ΤΕΙ Καλαμάτας. Θα ακολουθήσουν εργαστήρια δημιουργίας παιδαγωγικού υλικού στο ΚΠΕ Καλαμάτας.
Η συνάντηση υλοποιείται μέσω της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Ε.Κ.Τ.) και Εθνικών Πόρων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου