Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

«Καμπάνα» 12 ετών στην Μπουρμπούλια

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλλε ποινή 12 ετών στην πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για υπόθεση που αφορά στις λεγόμενες μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου της περιόδου 1999-2000. 

Μαζί της καταδικάστηκαν και ακόμα 10 άτομα, επιχειρηματίες και χρηματιστές οι οποίοι όμως δεν θα ακολουθήσουν την πρώην δικαστή στις φυλακές που κρατείται εδώ και καιρό για την υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος. 

Η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Το κατηγορητήριο, το οποίο η πρώην ανακρίτρια αρνήθηκε, την εμφανίζει να δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999 – 2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Καταδικάστηκαν ακόμη δέκα

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινές σε ακόμα 10 κατηγορούμενους, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε –κατά περίπτωση- τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Ειδικότερα καταδικάστηκαν για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος:

* Ο επιχειρηματίας Τρύφων Αποστολόπουλος σε κάθειρξη 10 ετών.

* Ο Παναγιώτης Πανούσης της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ η οποία είχε εξαγοράσει και την ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ σε κάθειρξη 8 ετών.

* Ο Κων-νος Τσέλος διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ σε 8 χρόνια.

* Οι Μ. Γαβαλάκης, Δ. Λέκκας, και Γ. Μελλάς σε κάθειρξη 5 ετών.

* Οι Θ. Κονταράτος, Ε. Βαλλής, Ν. Μιχαλιός και Σ. Κουμεντάκης σε φυλάκιση 3 ετών.

Αντίθετα το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους Σ. Αργυρίου, Β. Καλούδη, Θ. Παπαμανώλη, Β. Γιαπισίκογλου, και Π. Φικίρη.

400.000 ευρώ στην UBS

Οι δικαστικές αρχές οδηγήθηκαν στην υπόθεση μετά το λάνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών της ανακρίτριας στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης, όπου συμφωνα μα τις αρχές, βρέθηκαν περίπου 400.000 ευρώ. Σ’ έναν από τους επίμαχους λογαριασμούς της ήταν δικαιούχος και ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης, ενώ τα χρήματα είχαν κατατεθεί από τον Τρύφωνα Αποστολόπουλο, μέσω των offshore εταιρειών Plexus Corporation και Vega International Corporation. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Κων. Μπουρμπούλια το ποσό αυτό δεν ήταν προϊόν χρηματισμού της αλλά το αντίτιμο χρυσών λιρών που προέρχονταν από τον πατέρα της τις οποίες εξαργύρωσε ο Τρύφων Αποστολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου