Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

45.000 λίρες για ένα Ολυμπιακό γεύμα στο Λονδίνο...


Η παγκάλεια ρήση λιγάκι τροποποιημένη ώστε να ανταποκρίνεται στην αλήθεια, "μαζί τα φάγανε" επιβεβαιώνεται καθημερινά και από "αξιωματούχους" των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι δεν δέχονται... μύγα στο σπαθί τους όταν πρόκειται για άλλους και δη αθλητές των οποίων "η συμπεριφορά δεν συνάδει με το Ολυμπιακό Πνεύμα". Και τους αποβάλλουν όποτε χρειαστεί για να μην θιγεί η τιμή και η υπόληψη του... πνεύματος που οι ίδιοι το έχουν προσδιορίσει και υπερασπίζονται μετά παρρησίας. Βεβαίως, εκτός του "πνεύματος" υπάρχει και η σαρξ ήτις απαιτεί τροφή (ενίοτε και μάσες χοντρές) και οινό-πνευμα. Η πληρωμή γίνεται από αυτούς στους οποίους πωλείται το "ολυμπιακό πνεύμα" και εφ' όσον πρόκειται για Έλληνες φαίνεται πως επιπλέουν παλαιές συνήθειες που ανάγονται στην βυζαντινή εποχή και ακόμη πιο πίσω, δεδομένου ότι μερικοί "αξιωματούχοι" θεωρούν εαυτούς καταγομένους εξ επιφανών οικογενειών του Φαναρίου. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο εξωφρενικός λογαριασμός 15 αξιωματούχων των Ολυμπιακών Αγώνων που γευμάτισαν σε εστιατόριο του Λονδίνου. Το συνολικό ποσόν πληρωμής  ανέρχεται σε 44.660 βρετανικές λίρες! Δηλαδή, ο κάθε αξιωματούχος έφαγε και ήπιε 2977,33 λίρες Αγγλίας ή 2352,093 ευρώ, δηλαδή τρεις μισθούς υπαλλήλου του δημοσίου!
 Από την...  πλευρά του εστιατορίου, δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα.
Ύστερα από αυτό έχει τεθεί θέμα από ορισμένους για το πώς ξοδεύονται τα λέφτα που προορίζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αν τελικά υπάρχει έλεγχος από την Πολιτεία. 
Όλες αυτές τις... σκιές έρχεται να ενισχύσει στον μέγιστο βαθμό και ένα γεγονός αναμφισβήτητο: ποτέ μα ποτέ δεν έχει επιβληθεί κάποιο μέτρο ή ποινή για σπατάλη στην... αθάνατη ομάδα των "αξιωματούχων" και εν γένει αυτών που διαχειρίζονται το... αθάνατο χρήμα που, σε τελική ανάλυση, πληρώνει ο κοσμάκης...   Δηλαδή, ο κ. Ρακιτζής δεν φτάνει μέχρι την Ολυμπιακή Επιτροπή!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου