Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Καρχαρίας τρώει εν ψυχρώ συγγενή του...


 

Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο και παράξενο θέαμα ήρθαν οι ερευνητές Ντανιέλα Κεκαρέλι και Ντέιβιντ Γουίλιαμσον από το ερευνητικό ινστιτούτο της Αυστραλίας για τους κοραλλιογενείς υφάλους, όταν εντόπισαν έναν καρχαρία του είδους Eucrossorhinus dasypogon να τρώει έναν καρχαρία μπαμπού (Hemiscyllium ocellatum), στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας.Τις φωτογραφίες τράβηξαν οι ερευνητές , όταν καταμετρούσαν τον πληθυσμό των ψαριών στα ανοιχτά του νησιού Κέπελ.
«Το μάτι μου έπεσε στο ημιδιάφανο λευκό χρώμα του καρχαρία μπαμπού», δήλωσε η Κεκαρέλι, η οποία είδε αρχικά την ουρά του καρχαρία και πλησίασε πιστεύοντας ότι θα έβρισκε το μπροστινό μέρος του καρχαρία κρυμμένο πίσω από κάποιο κοράλλι. Όταν όμως κολύμπησε πιο κοντά, τότε αποκαλύφθηκε ο καρχαρίας που έτρωγε το θήραμά του.
Η ίδια δήλωσε πως αμφιβάλει ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι προηγούμενες αναλύσεις έχουν δείξει ότι οι καρχαρίες του είδους Eucrossorhinus dasypogon τρώνε άλλους καρχαρίες, πρόσθεσε όμως ότι αυτές πρέπει να είναι οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσιεύονται.
Τα άτομα του είδους Eucrossorhinus dasypogon κινούνται κυρίως στον βυθό και καμουφλάρονται για να γίνονται ένα με το φυσικό περιβάλλον. Μεταμφιεσμένοι και ακίνητοι περιμένουν το επόμενο θύμα τους, στο οποίο και επιτίθενται ακαριαία.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως, είναι ότι τα σαγόνια τους κυριολεκτικά εξαρθρώνονται, ώστε να μπορούν να καταβροχθίσουν θηράματα που τους ξεπερνούν σε μέγεθος.
Shark1
Shark3
Shark4

Πηγή: Iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου