Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η Alpha Bank εξαγοράζει την Eμπορική



Την Alpha bank έχει προεπιλέξει η γαλλική τράπεζα Credit Agricole για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις της σχετικά με την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, απορρίπτοντας τις προτάσεις της Εθνικής και της Eurobank.
Το πρωί της Κυριακής, η διοίκηση του γαλλικού ομίλου γνωστοποίησε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την απόφασή της στις ελληνικές Αρχές και πλέον αναμένεται η αυριανή έκτακτη σύγκλησή του για την τελική συμφωνία στο Παρίσι.

Μετά και τη χθεσινοβραδινή αναπροσαρμογή της προσφοράς από την ελληνική τράπεζα, η Credit Αgricole έδωσε το «ok» για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μόνο με την Alpha Bank. Ως απόρροια των ραγδαίων εξελίξεων είναι η κρίση στα ηγετικά κλιμάκια της Eurobank.

Πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους αναφέρουν πως το ηγετικό κλιμάκιο της Eurobank είχε προειδοποιηθεί από την ιδιοκτησία της τράπεζας -και δη από τη μητρική εταιρεία στο Λουξεμβούργο- πως η εξαγορά της Εμπορικής θα ήταν κομβικό σημείο για το μέλλον του τραπεζικού ομίλου. Η απώλεια της Eurobank αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον πυρήνα της, σύμφωνα πάντα με έγκυρες πληροφορίες.

Αν οι τελικές συζητήσεις που θα γίνουν μεταξύ των Γάλλων της Crédit Agricole και του προέδρου της Alpha Bank, Γιάννη Κωστόπουλου, καταλήξουν θετικά, τότε ο γαλλικός όμιλος της Crédit Agricole θα έχει ποσοστό στο νέο σχήμα της τάξεως του 10%.
πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου