Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Καρχιμάκης προς δικαστές: Αφού δεν είστε πορφυρογέννητοι γιατί κρύβετε το πόθεν έσχες;

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, με νέο του παρεμβατικό σχόλιο σε twitter και Facebook, προ(σ)καλεί τον πρόεδρο των Διοικητικών Δικαστών να μην αρνείται την δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των δικαστών.


Εύλογα διερωτάται ο κ. Καρχιμάκης γιατί, εφόσον οι δικαστές υπεραμύνονται ότι δεν γεννήθηκαν πλούσιοι και ούτε έχουν καταθέσεις στην Ελβετία, αρνούνται την δημοσίευση των πόθεν έσχες τους. Ο κ. Καρχιμάκης ρίχνει με αυτόν τον τρόπο το γάντι στους εκπροσώπους του δικαστικού σώματος. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ: «Κύριε πρόεδρε των διοικητικών δικαστών μπορώ να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας ότι οι δικαστές δεν έχουν τριφηλη ζωή, καταθέσεις στην Ελβετία, δεν είναι πλούσιοι και πορφυρογέννητοι. Απορώ λοιπόν γιατί αρνείστε την δημοσιοποιήση των πόθεν έσχες απο την ημέρα που μπήκατε στο σώμα, ως δικαστές μέχρι και σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι οι πολλοί δικαστές συμφωνούν στην διαφανή δημοσιοποίηση της περιουσιακής τους κατάστασης. Λίγοι είναι αυτοί που αντιδρούν».
πηγή: http://newpost.gr

4 σχόλια:

  1. Δείπνο Σαμαρά με αντιεισαγγελείς!
    ==========================
    Aντιγράφω από το σημερινό ΒΗΜΑτοδότη:
    Ευχάριστη έκπληξη για τον κ. Αντ. Σαμαρά το δείπνο με αντιεισαγγελείς στην ταβέρνα «Το καντούνι» την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Πέρασαν αρκετές ημέρες και δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαρροή στον Τύπο. Σημειώνω ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν συνοδευόταν από κανένα στέλεχος της ΝΔ. Το συμπέρασμα είναι ότι οι αντιεισαγγελείς ανήκουν στις σπάνιες εξαιρέσεις ανθρώπων που δεν αισθάνονται την ανάγκη να αποκαλύπτουν το περιεχόμενο των εμπιστευτικών συζητήσεων στις οποίες έχουν συμμετάσχει. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Σαμαράς αποφασίσει να αντικαταστήσει τον πρωινό καφέ ή αργότερα να σχηματίσει ένα υπουργικό συμβούλιο με δικαστικούς, αλλά δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.

    Σχόλιο: Τι δουλειά έχει ένας Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με υψηλόβαθμους δικαστικούς; Ελπίζω να κατανοούν τουλάχιστον οι ίδιοι αντιεισαγγελείς ότι η αποδοχή της πρόσκλησης του Αντώνη Σαμαρά εκ μέρους τους συνιστά θεσμικό ατόπημα σημαντικών διαστάσεων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σφοδρή επίθεση GAP στους δικαστές
    Σφοδρή επίθεση κατά των λειτουργών της θέμιδος εξαπέλυσε ο Γ Παπανδρέου μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Είπε λοιπόν μεταξύ των άλλων:

    "Όπως και οι πολίτες, θέλουν να δουν και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, να συνεισφέρουν και αυτοί επιτέλους στην εθνική προσπάθεια. Αν δεν κάνω λάθος, είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί του κράτους, περισσότερο και από τους Βουλευτές, οι οποίοι Βουλευτές στο κάτω - κάτω...

    επανειλημμένως αρνήθηκαν - και αυτό δεν το ξέρει πολύς κόσμος - αυξήσεις τα τελευταία χρόνια.
    Δεν αρνήθηκαν τις αυξήσεις οι δικαστές.
    ===========================
    Και τώρα που ζητούμε και από αυτούς τον οβολό τους υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας μας, μας μιλάνε για «οικονομική κατοχή;».

    Αυτή την οικονομική κατοχή, θα την παλέψουμε, όταν και αυτοί, και όλοι πληρώσουν τον οβολό τους.

    Και οι δικαστές.

    Και όταν συμβάλλουν ουσιαστικά στο αίσθημα Δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους, επειδή είναι ισχυροί παράγοντες του ποδοσφαίρου, των μέσων ενημέρωσης ή των επιχειρηματιών, να μπορούν να ξεφεύγουν από τη Δικαιοσύνη, με αρνησιδικία, με αναβολές ή με άλλα τερτίπια".

    Και εγώ απευθύνομαι στη μεγάλη πλειοψηφία εκείνων των δικαστών που πιστεύουν στο αίσθημα Δικαίου, και όχι στους λίγους, οι οποίοι παίζουν παιχνίδια με την τύχη της χώρας".

    Σωστά τα λες Γιωργάκη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ***Σωστά τα λες Γιωργάκη,
    Πάντως να περιμένεις σκληρά αντίποινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Όχι" δικαστών σε δημοσιοποίηση "πόθεν έσχες"
    ΑΘΗΝΑ 17/04/2012

    Έξι δικαστικές Ενώσεις, με επιστολές τους στον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου της Βουλής Ευάγγελο Αργύρη και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πέτρο Χριστόφορο, εκφράζουν την ανησυχία τους για τους κινδύνους που διατρέχει η ανάρτηση στο διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των δικαστών και εισαγγελέων.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 4065/2012 (άρθρο 3) θα αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" των δικαστών, εισαγγελέων, των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, των νομαρχών, δημάρχων, διοικητών οργανισμών, προέδρων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, δημοσιογράφων, διοικητών Τραπεζών κ.λπ.
    Όπως είναι γνωστό, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης περιλαμβάνουν λεπτομερειακά περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων να υποβάλλουν τις επίμαχες δηλώσεις, όπως και όλων των συγγενών τους.

    Οι έξι Ενώσεις στην επιστολή τους προς τον κ. Αργύρη υπογραμμίζουν ότι η έκθεση σε "δημόσια θέα" των ονομάτων των συγγενικών τους προσώπων, των διευθύνσεων κατοικίας τους, των αυτοκινήτων τους (προσδιορίζεται η μάρκα και ο αριθμός κυκλοφορίας) των τραπεζικών τους λογαριασμών κ.λπ., πέραν του ζητήματος συμβατότητας της επίμαχης νέας νομοθετικής ρύθμισης με τις συνταγματικές διατάξεις περί λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας και τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 για την "προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα", "δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας για εμάς και τις οικογένειες μας, αλλά και ευκαιρίες τέλεσης ποινικών αδικημάτων σε κάθε κακόβουλο τρίτο".

    Οι Ενώσεις ζητούν από τον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου της Βουλής να καθορίσει (όπως προβλέπει ο νόμος 4065/2012) τον τρόπο ανάρτησης των δηλώσεων περιουσιακής καταστάσεως των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έτσι ώστε να μην αποκαλύπτονται τα επίμαχα κρίσιμα στοιχεία.

    Δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι η δημοσιοποίηση, έστω και για μια φορά, των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" θα προκαλέσει κινδύνους για τους δικαστές και "δεν θα είναι εφικτή μετά από αυτό οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση".

    Παράλληλα, οι Ενώσεις με άλλη, δεύτερη, επιστολή τους προς τον κ. Χριστόφορο αυτήν τη φορά, ζητούν να εξετάσει την "συμβατότητα" της νέας ρύθμισης που προβλέπει την ανάρτηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης στο διαδίκτυο, με τις διατάξεις του νόμου 2479/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
    Δηλαδή, ζητούν να εξεταστεί η συνταγματικότητα ή μη της επίμαχης νέας διάταξης για την ανάρτηση των δηλώσεων "πόθεν έσχες" στο διαδίκτυο.

    Τις επιστολές υπογράφουν οι πρόεδροι:
    1) Χαρ. Αθανασίου (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων),
    2) Χρήστος Παπανικολάου (Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας), 3 3) 3) Γεώργιος Φαλτσέτος (Ένωση Διοικητικών Δικαστών),
    4) Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης (Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος),
    5)Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου) και 6) Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης (Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή