Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

«Τροχονόμο της φοροδιαφυγής» χαρακτηρίζει τον Προβόπουλο ο Καρχιμάκης


http://newpost.gr/post/154752/troxonomo-tis-forodiafygis-xaraktirizei-ton-provopoylo-o-karximakis/ 

Nέα επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου αλλά και του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη εξαπολύει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή τις διασταυρώσεις ονομάτων μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό.
Ο κ. Καρχιμάκης, με σχόλιό του στο Facebook χαρακτηρίζει «φούμαρο» τις διασταυρώσεις και επισημαίνει εκ νέου την άρνηση του κ. Προβόπουλου να συνεργαστεί με το ΣΔΟΕ στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καρχιμάκη:

«Φούμαρο φαίνεται η φερόμενη δημοσιοποίηση και οι διασταυρώσεις των πιθανών φοροφυγάδων. Δεν πρόκειται να υπάρξει, πιθανόν, ούτε διασταύρωση ούτε δημοσιοποίηση φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων των 54.000 περίπου ονομάτων που δόθηκαν απο το ΚΕΠΥΟ στο ΣΔΟΕ. Αυτό κυρίως γιατί η Κεντρικη Τράπεζα και κάποιες τράπεζες δείχνουν απροθυμία και άρνηση να συνεργαστούν για την αποκάλυψη των φοροφυγάδων, όπως καθημερινά προς πάσα κατεύθυνση καταγγέλουν και διατείνονται οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ.
Το ΣΔΟΕ στην ουσία καταγγέλει την κεντρικη τράπεζα και ο διοικητής της δικαίως αναγορεύεται σε τροχονόμο της φοροδιαφυγής, σε βάρος και των αδύναμων και της πολυποθητης ανάπτυξης.
Ο εισαγγελέας του ντόρου και της επικοινωνίας δυστυχώς απεργεί οικειοθελώς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου