Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Η ΚΛΩΣΤΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ


Το Όριον έχει ασχοληθεί αρκετά με την κλωστική κάνναβη, δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία η καλλιέργειά της θα δώσει νέα πνοή. Υπενθυμίζουμε ότι η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης εκτός από τα πολλά περιβαλλοντικά οφέλη μπορεί να δώσει ένα καλό εισόδημα στους αγρότες ενώ παράλληλα μπορεί να αναπτυχθεί βιομηχανία επεξεργασίας της και κατασκευής πάρα πολλών προϊόντων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρά ταύτα στην Ελλάδα η κλωστική κάνναβη αντιμετωπίζεται με αστυνομική - διωκτική λογική και, ουσιαστικά, πρακτικά απαγορεύεται!

Όμως μια καλή είδηση που μπορεί να ανατρέψει την μέχρι τώρα κατάσταση δημοσιεύθηκε πρόσφατα: 
Την εξαίρεση από τις ουσίες που υπάγονται στα ναρκωτικά των προϊόντων κλωστικής κάνναβης (sativa L) προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο σχέδιο νόμου με αντικείμενο τον Κώδικα για τα Ναρκωτικά, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
 Σχετική ερώτηση είχαν απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Πάρης Μουτσινάς, Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Γρηγόρης Ψαριανός, ζητώντας να ενημερωθούν για ποιον λόγο η ελληνική νομοθεσία αρνείται να διαχωρίσει την ινδική από την κλωστική κάνναβη, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ.
 Οι βουλευτές είχαν ζητήσει, επίσης, να ενημερωθούν αν υπάρχει πρόθεση να νομιμοποιηθεί άμεσα η καλλιέργεια των ποικιλιών τής Cannabis sativa, οι οποίες θεωρούνται κλωστικές, έτσι ώστε να υπάρξει εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή οδηγία από τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου