Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δριμύτατη επίθεση Μεϊμαράκη κατά Χατζηνικολάου



Με μία άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση κατά του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου άρχισε την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο πρόεδρος της Βουλής και τρίτος κατά σειρά πολιτειακός παράγων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
«Εγώ θα πάω στην αρένα, στο Σύνταγμα όπου θέλησε να με κρεμάσει ο φίλος μου Νίκος. Θα κατέβω στην αρένα και δεν θα πάω σαλονάτα. Αν χρειαστεί θα βγάλω και το κοστούμι του Προέδρου για να λάμψει η αλήθεια τάχιστα».
Με αυτά τα λόγια άρχισε το δριμύ κατηγορώ κατά του Νίκου Χατζηνικολάου για να προσθέσει: «Βλέπω σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Ξέρετε ότι με βγάζουν όλα τα κανάλια στο εξωτερικό; Ο Πρόεδρος της Βουλής κατηγορείται για παράνομο πλουτισμό; Ό,τι κέρδισε η χώρα, το χάσαμε τώρα με ένα δημοσίευμα. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Εσύ ως μεγάλος δημοσιογράφος αναλαμβάνεις την ευθύνη;» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος (νοερά) στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ο Νικολάκης, ο Νίκος, ο φίλος μου, δεν του βγαίνει η υπόθεση και ξέθαψε σκελετούς τώρα (εννοεί τον Γ. Καρατζαφέρη). Για τη συγκεκριμένη υπόθεση να μας μιλήσει ο φίλος μου ο Νικολάκης. Δεν με πήρε ούτε ένα τηλέφωνο για να διασταυρώσει το θέμα. Στην πλατεία με κρέμασε, με μάτωσε. Εκεί στην πλατεία θα κατέβω λοιπόν. Ο φίλος μου ο Νίκος, με καταδίκασε αβασάνιστα μην τυχόν και χάσει». 

Με αυτές τις φράσεις ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την οργή του επισημαίνοντας ωστόσο: «Όλες μου οι κινήσεις είναι ανοικτές. Μηνύσεις κ.λπ. για να περπατάω με το κεφάλι ψηλά».

Στο ερώτημα εάν βλέπει πίσω από την υπόθεση αυτή συγκεκριμένο κύκλωμα ή πρόσωπα ή και σχέδιο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε:

«Είναι ο Νίκος ο ογκόλιθος μπροστά και δεν τους βλέπω. Μόλις κάνει λίγο στην άκρη θα τους δω. Δέχτηκα μαφιόζικη και αλήτικη επίθεση. Τι να έκανα. Να αφήσω να μου ρουφήξει το αίμα με το καλαμάκι; Αν ήταν ένας μικρός δημοσιογράφος σε μία μικρή εφημερίδα μπορεί και να άφηνα το θέμα να κυλήσει έτσι. Ο Νίκος είναι όμως μεγάλος παίκτης. Και αν δεν ήταν στο μέγεθος του Νίκου δεν θα έδινα σημασία».

«Ναυάγιο ζωής» ο Καρούζος


Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στο όνομα του επιχειρηματία και κουμπάρου του, Γιάννη Καρούζου.

«Η γυναίκα μου βάπτισε ένα από τα δύο παιδιά του Καρούζου. Το άλλο παιδί το βάπτισε ο εισαγγελέας Γεράκης. Μετά την βάπτιση το ζευγάρι τα έσπασε. Μετά από λίγο τα αδέλφια του Καρούζου υπέβαλαν ασφαλιστικά μέτρα και του απαγόρευσαν να χρησιμοποιεί το όνομά τους. Πρόκειται λοιπόν για ναυάγιο ζωής. Λένε ότι ο Καρούζος παίρνει ψυχοφάρμακα. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με αυτά». Αμέσως μετά ωστόσο, επανήλθε στον «Φιλιππικό» του κατά του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου. «Μαθαίνω ότι ο Νικολάκης παίρνει τώρα βουλευτές και τους λέει διάφορα».

Μονομαχία στο ρινγκ

Στο ερώτημα της zougla.gr ότι ο Χατζηνικολάου στο παρελθόν δεν έχει επιδείξει δείγματα επιπολαιότητας, αφέλειας ή ανακρίβειας στο ρεπορτάζ και ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος τα ίδια έλεγε, αλλά κατέληξε στον Κορυδαλλό, ο κ. Μεϊμαράκης αναφώνησε: «Για τον λόγο αυτό μου κάνει εντύπωση η ενέργεια του Χατζηνικολάου. Είναι σοβαρός παίκτης. Δεν θέλω να με φοβάσαι Νίκο Χατζηνικολάου, αλλά δεν θα με περιορίσεις στο κοστούμι του προέδρου. Άμα χρειαστεί θα το βγάλω. Γιατί με δίνεις βορά; Έλα λοιπόν τώρα στην αρένα και ας είναι άνιση η μάχη».

Δεν μπορώ να προεδρεύω

Τέλος, αναφερόμενος στη διαχείριση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας εν όψει μάλιστα της ψήφισης των οικονομικών μέτρων, ο κ. Μεϊμαράκης είπε τα εξής: «Δεν μπορώ να προεδρεύσω κάτω από τις παρούσες συνθήκες και μάλιστα σε μία τόσο σοβαρή διαδικασία, όπως τη συζήτηση για τα νέα μέτρα».

Ο Ν. Χατζηνικολάου απαντά στον πρόεδρο της Βουλής

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο, ο οποίος έστειλε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα την απάντηση:

«Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου