Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΦΑΚΕΛΟ ΝΑΚΟΥ!


Ο φάκελος που αφορά τον Β΄Αντιπρόεδρο της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο, δεν αποτελεί πλέον μυστήριο.O φάκελος ανευρεθεί, αποσφραγίστηκε, αποκαλύφθηκε και τώρα σας τον παρουσιάζουμε.

Περιέχει σωρεία καταγγελιών κατά του Αθανάσιου Νάκου και του γιου του Σταύρου, που εστάλησαν στη Βουλή, αφού προηγουμένως είχαν σταλεί στην Εισαγγελία Βόλου αλλά και στο ΣΔΟΕ. Στις καταγγελίες προέβη ο Γιώργος Σαράντης, συνταξιούχος καθηγητής Λυκείου, γείτονας και συμπολίτης του Α. Νάκου.

Οι καταγγελίες αυτές αφορούν πολεοδομικές παραβάσεις εντός του οικοδομικού τετραγώνου στο οποίο ο Αθανάσιος Νάκος και ο γιος του Σταύρος, έχουν χτίσει μια 7οροφη πολυκατοικία συνολικού εμβαδού 1.356 τ.μ.

Οι δύο καταγγελίες που αφορούν τον κ. Νάκο είναι αφενός για απάτη εις βάρος του δημοσίου και τρίτων και αφετέρου για πώληση παράνομων χώρων γκαράζ που δεν πληρούν τις απαραίτητες βεβαιώσεις, πιστοποιήσεις της πολεοδομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Αθανάσιος Νάκος καταγγέλλεται για απάτη εις βάρος τρίτων διότι πούλησε θέσεις δεσμευμένες και απάτη εις βάρος του δημοσίου γιατί δεν πληρώθηκε χρηματική εισφορά στο δημόσιο, δηλαδή στην εφορία. Αυτή η εισφορά έχει ως σκοπό τα έσοδα από τις χρηματικές εισφορές των κατασκευαστών που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν θέσεις parking στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, να συγκεντρώνονται προκειμένου να δημιουργηθούν δημόσια parking.

Σε αυτή τη περίπτωση ο κ. Νάκος απέφυγε να πληρώσει εισφορές αξίας 62.000ευρώ, χωρίς τόκους για 46 θέσεις parking.Το εν λόγω parking έγινε το 1992.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά στο ίδιο parking 7οροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού, Όγλη, Κονταράτου και Κουμουνδούρου συνολικού εμβαδού 1356 τ.μ με υπόγειο parking 64 θέσεων τις οποίες λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του γκαράζ που χορηγείται από την πολεοδομική υπηρεσία.

Προσέλαβε τον γιo του ως «επιστημονικό συνεργάτη»

Άλλη μία υπόθεση ωστόσο έρχεται να προστεθεί στο κατάλογο που συνοδεύει τον Β’ Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» και σε συνέχεια της έρευνας του zougla.gr, o Αθανάσιος Νάκος τον Σεπτέμβρη του 2007, προέβη σε έμμισθη σχέση με επιστημονικό συνεργάτη … τον γιo του Σταύρο Νάκο.

Κοινώς διόρισε τον γιό του, μόνιμο κάτοικο Βόλου, επαγγελματία Πολιτικό Μηχανικό, συνιδιοκτήτη της Κατασκευαστικής εταιρείας με τα διακριτικά «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ ΟΕ»..ως επιστημονικό του συνεργάτη έναντι φυσικά.. αμοιβής. Η δαπάνη αυτή αποτελεί άλλο ένα προνόμιο που προβλέπεται για τους βουλευτές.

Ας πάμε όμως λίγο πίσω στο χρόνο και ας δανειστούμε το εισαγωγικό σημείωμα που φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. και στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το 1978 ιδρύθηκε η εταιρεία «ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ Ο.Ε.» Το 2001 η Εταιρεία μετονομάσθηκε σε «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ Ο.Ε.» καθώς ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ο Σταύρος Νάκος, γιος του ιδρυτού της Εταιρίας, ο οποίος αποχώρησε λόγω ασυμβιβάστου της ιδιότητας του βουλευτή με την επαγγελματική δράση. Το 2007 η «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ Ο.Ε ίδρυσε την ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.»

Από το 1978 μέχρι σήμερα έχουν μελετηθεί και κατασκευαστεί περισσότερα από 100 κτίρια κατοικιών, είτε με το σύστημα της αντιπαροχής, είτε με ανάπτυξη ιδιόκτητων οικοπέδων, συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών στη περιοχή του Πηλίου, ξενοδοχεία στο Βόλο και στο Πήλιο και ολόκληρες βιομηχανίες ή τμήματά τους. Μετά την ίδρυση της «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.» προγραμματίζεται η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Αττική».

Δηλαδή, όπως προκύπτει από το εισαγωγικό σημείωμα της εταιρείας, ο γιος του ιδρυτού της, δηλαδή του Βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Θανάση Νάκου, ο Σταύρος Νάκος, από το 2001 επιχειρεί μέσω της εν λόγω εταιρίας. Άρα δεν είναι άνεργος, κάθε άλλο θα λέγαμε.

Ιανουάριος 2009: Ο Θανάσης Νάκος είναι υφυπουργός Εσωτερικών και γίνεται γνωστότερος στην επικράτεια ως διαχειριστής του περιβόητου προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».

Ιανουάριος 2009 - Δεκέμβριος 2009: Ο Σταύρος Νάκος, γιος του Θανάση Νάκου, σύμφωνα με την Βεβαίωση Αποδοχών, του Τμήματος Λογιστηρίου, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, λαμβάνει από την Βουλή των Ελλήνων το ποσό των 40.698,99 ευρώ πλέον των κρατήσεων. Γεγονός που είχε διαψευστεί… αλλά τα γραπτά μένουν…

Όμως ο κ. Γιώργος Σαράντης, γείτονας των οικοδομών της κατασκευαστικής καταγγέλλει τον Σταύρο Νάκο για καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας και εν προκειμένω για εκμετάλλευση λωρίδας οικοπέδου στην οποία χτίζει, αγορασμένη από τους ιδιοκτήτες της διπλανής πολυκατοικίας, που χρησιμοποιούνταν για φως και αερισμό σύμφωνα με τα συμβόλαια, ενώ η νεοαναγειρόμενη οικοδομή είχε τη δουλειά της λωρίδας αυτής για διάβαση και κήπο. Έτσι λοιπόν η εταιρεία του κ. Νάκου καταπάτησε το 2009 και οικειοποιήθηκε την περιουσία των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας.

Δείτε τα βίντεο ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου