Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πολιτικό "τσουνάμι" μετά τις αποκαλύψεις της Real News


Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις της Real News. Σύμφωνα με κατάθεση «φωτιά», που φέρνει στο φως η εφημερίδα, ο πρόεδρος της βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκη και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ!


Η παρέμβαση Σαμαρά
Το απόγευμα του Σαββάτου παρενέβη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό. Επίσης, τη Δευτέρα το πρωί, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με θέμα την "καυτή" λίστα με τα ονόματα των 33 πολιτικών, οι οποίοι εμφανίζουν "περίεργο" πλουτισμό.
Τι λένε Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης και Λιάπης
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της βουλής και των πρώην υπουργών, οι οποίοι στις δηλώσεις τους δεν καταφέρονται κατά τις εφημερίδας, αλλά τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν τα πρόσωπα που τους εμπλέκουν.

«Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», δήλωσε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.
Ακολούθησε, η απάντηση του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη μέσω Twitter.
«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ 'όψη, απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίων όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα», έγραψε ο κ. Βουλγαράκης και στη συνέχεια  με νέο tweet τόνισε: «O Νίκος είναι καλός δημοσιογράφος. Αυτοί που αναφέρονται στο ρεπορταζ θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις...»
Ο Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε στο Real.gr ότι τη Δευτέρα θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον των προσώπων που εμπλέκουν με την κατάθεσή τους το όνομά του στην υπόθεση.
 «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Παραιτείται ο Μεϊμαράκης;
Την ίδια στιγμή συνομιλητές του προέδρου της βουλής διαμηνύουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι "αποφασισμένος να κάνει ότι χρειαστεί", αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να παραιτηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της βουλής επικοινώνησε τηλεφωνικά και συζήτησε το θέμα με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τους είπε ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεσή τους.
"Θέλω να λάμψει η αλήθεια και δεν είμαι γαντζωμένος σε καρέκλες", τονίζει ο πρόεδρος της βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με την ΝΕΤ. "Δεν μπορεί ο πρόεδρος να είναι υπό ομηρία σε τέτοια περίοδο", λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.
 Τι απαντά ο Ν. Τσάκος
 Ο εφοπλιστής Νικόλαος Τσάκος, το όνομα του οποίου εμπλέκει με την κατάθεσή του ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αναφέρομαι στο δημοσίευμα της εφημερίδας σας της 23.9.12 με τίτλο "Κατάθεση φωτιά για 3 Υπουργούς" στο οποίο γίνεται μνεία του ονόματος μου. Δεδομένου ότι ουδεμία σχέση έχω με τα αναγραφόμενα στο παραπάνω δημοσίευμα, το περιεχόμενο του οποίου πλήττει βάναυσα την τιμή και την υπόληψη εμού και της οικογενείας μου, σας καλώ να δημοσιεύσετε άμεσα την παρούσα για την ενημέρωση των αναγνωστών σας.

Εξυπακούεται ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί η τυχόν επιχειρήσει στο μέλλον την σπίλωση μου όπως και της οικογενείας μου.

Σας ευχαριστώ
Νικόλαος Π. Τσάκος
»
Θύελλα αντιδράσεων από τις αποκαλύψεις
Την ίδια στιγμή, το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της Real News προκάλεσε την αντίδραση του πολιτικού κόσμου. Διαβάστε εδώ τις αλυσιδωτές αντιδράσεις πολιτικών, ακούστε και δείτε τι δήλωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου