Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι στον δρόμο του Γκέμπελς...

Ο πρώτος που κατανόησε πλήρως τις δυνατότητες επιβολής δια των μέσων ενημέρωσης  των θέσεων και των απόψεων σε λαούς μη φιλικά διακείμενους σε άλλους ήταν ο γνωστός υπουργός Διαφώτισης και Προπαγάνδας του Χίτλερ, Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς (Paul Joseph Goebbels 1897-1945). Γι' αυτό άλλωστε έδωσε ιδιαίτερο βάρος στον Τύπο, το ραδιόφωνο, το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Μετά τον πόλεμο και ενώ το ανερχόμενο μέσο προπαγάνδας ήταν η εικόνα, δηλαδή η τηλεόραση και φυσικά ο κινηματογράφος, την σκυτάλη πήραν οι Αμερικανοί κυρίως με το Χόλιγουντ το οποίο διασυνδέθηκε σταδιακά με την τηλεόραση.
Η προπαγάνδα των Αμερικανών έφθασε στα ύψιστα σημεία ώστε να παρουσιαστεί η γενοκτονία τους εις βάρος των ιθαγενών της νέας ηπείρου ("Ινδιάνων") ως ανάγκη αφού οι μετανάστες εξ Ευρώπης (άποικοι) ήταν οι... πολιτισμένοι και χριστιανοί ενώ οι ντόπιοι ήταν άγριοι και λάτρευαν είδωλα! Η αμερικάνικη προπαγάνδα κατάφερε να αμερικανοποιήσει τον πλανήτη και να προωθήσει όσο τίποτε άλλο τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε όλον τον κόσμο εδραιώνοντας την νέα αυτοκρατορία. Αυτό που δεν κατάφεραν ποτέ οι Άγγλοι ως κοσμοκράτορες το πέτυχαν οι κλώνοι τους δια των μίντια. Ακόμη και η γηραιά Ευρώπη, λαβωμένη από δύο απανωτούς πολέμους δεν κατάφερε να βρει αντίδοτο και υπέκυψε στην γοητεία της προπαγάνδας δια των μίντια. 
"Όλα μοιάζουν μαγικά, είναι μαζικά και προπαντός αμερικάνικα", λέει ο στίχος του Γιάννη Μακρόπουλου. Και είναι έτσι!

Τούρκοι στον δρόμο της προπαγάνδας
Τον ίδιο δρόμο, της προπαγάνδας, ζήλεψαν οι Τούρκοι και προσπαθούν, σε μικροκλίμακα βέβαια, να εφαρμόσουν. Ο στόχος εμφανής: γνωρίζουν πως οι λαοί που κάποτε ήταν υπό την οθωμανική αυτοκρατορία, κυρίως οι βαλκανικοί, ποτέ δεν τους συμπάθησαν. Οι λόγοι πολλοί και ανάγονται στην ιστορική τους συμπεριφορά (γενοκτονίες, επιδρομές, καταστροφές κ.λπ.) καθώς επίσης και στο διαφορετικό θρήσκευμα και την πολιτισμική τοποθέτηση των τούρκων... Οι Τούρκοι, όσα λίφτινγκ κι αν υπέστησαν μετά τη πτώση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και την δημιουργία του νεοτουρκικού κράτους δεν κατάφεραν να απαλλαγούν από το αρχέγονο ελάττωμα της φυλής τους: ως βοσκοί από τα βάθη της Ασίας αναζητούσαν διαρκώς νέους βοσκότοπους. Αυτό τον ανάγκασε να γίνουν πολεμιστές διότι δεν είναι εύκολη η κατάληψη εδαφών που ανήκουν σε άλλους. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και όταν άρχισαν να οργανώνονται σε κρατική οντότητα. Οι διαρκείς καταλήψεις εδαφών τροφοδοτούσαν την οθωμανική αυτοκρατορία. Και όταν αυτό σταμάτησε άρχισε η εσωτερική γκρίνια και η πτώση. Όμως ποτέ δεν σταμάτησαν να σκέπτονται έτσι κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα ακόμη και στις θέσεις που εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου όπως και ο Ερντογάν. Η Τουρκία βρίσκεται σε οικονομική άνθηση κυρίως λόγω Γερμανών (ανέκαθεν σύμμαχοί της) και Αμερικανών.              
Αυτή θεωρήθηκε από τους ιθύνοντες της γείτονος ως η καταλληλότερη στιγμή για να προωθηθεί η τουρκική προπαγάνδα προκειμένου να γίνουν συμπαθείς από τους άλλους λαούς και, φυσικά να περάσουν ιστορικές αλλά και σημερινές θέσεις τους στους λαούς των Βαλκανίων, κυρίως στους Έλληνες. 
Από την άλλη πλευρά του Αιγαίου το οικονομικό κλίμα είναι ζοφερό: η Ελλάδα μαστίζεται από μιαν απίστευτη οικονομική κρίση που οφείλεται στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημά της. Ένα σύστημα που δεν έχει κανένα πρόβλημα να λυγίσει μέχρις εδάφους τη μέση του προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία. Το ίδιο και ο, κατά κανόνα, κρατικοδίαιτος "μεγαλο - επιχειρηματικός κόσμος". Οι μπίζνες λειτουργούν ως καταλύτης μνήμης και τα κέρδη ρίχνουν σύνορα και σβήνουν ιστορικές σελίδες. 
Εξ άλλου σήμερα είναι η εποχή που ο όρος "έθνος" και τα παράγωγά του έχουν μπει στο στόχαστρο. Ας είναι καλά οι υπηρεσίες που προσέφερε το κακό Τρίτο Ράιχ στον... καλό καπιταλισμό που ελευθεριάζων μπορεί να διατείνεται ότι η μόνη ευτυχία του ανθρώπου βρίσκεται στην κατανάλωση και στο κέρδος!   
Οι παραγωγές τουρκικών τηλεοπτικών σειρών άρχισαν να ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας που εισέβαλε, αιματοκύλισε και κρατά παράνομα την μισή Κύπρο. Η οικονομική δυσπραγία της Ελλάδας έκλεισε τους κρατικούς κρουνούς χρηματοδότησης στα ιδιωτικά κανάλια. Είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που συγκροτήθηκαν από στυλοβάτες της διεφθαρμένης εξουσίας των Αθηνών και εξακολουθούν να κατέχουν σκανδαλωδώς τις συχνότητες που είναι εθνική περιουσία χωρίς μάλιστα να έχουν πληρώσει στο Δημόσιο δεκάρα τσακιστή ως ενοίκιο!
Αυτοί τώρα μετατρέπονται σε Μέσα Προπαγάνδας της Τουρκίας προβάλλοντας τις σειρές που παίρνουν τζάμπα από τους τούρκους. Ο μόνος όρος που θέτουν οι απόγονοι του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ και του, επίσης σφαγέα-εισβολέα Ετζεβίτ, είναι να μην μεταγλωττίζονται οι σειρές ώστε ν' ακούγεται η (κακόηχη) τουρκική γλώσσα. Την ίδια στιγμή εδώ στην Ελλάδα γίνεται πράξη ό,τι περνά από το χέρι των μεταπρατών - ατζέντηδων ξένων λογικών και συμφερόντων για την υποβάθμιση της μεγαλύτερης κληρονομιάς που θα μπορούσε να έχει λαός: της Ελληνικής Γλώσσας! Και τα τηλεοπτικά κανάλια ξέρουν καλά από υποβάθμιση της Ελληνικής αφού τα ίδια προωθούν ανθρώπους που κακοποιούν την Γλώσσα μας εθίζοντας το τηλεοπτικό κοινό σε γλωσσική διαστροφή. 
Δυστυχώς για εμάς, μόνο τα Σκόπια αντέδρασαν και απαγόρευσαν τις τουρκικές σειρές. Εδώ υπάρχει άλλη λογική δεδομένου ότι είμαστε "προοδευτικοί", θέλουμε την "ειρηνική συνύπαρξη" στο Αιγαίο (με τους γενοκτόνους των Ποντίων, με τις ορδές του Αττίλα που εξακολουθούν να μην δίνουν στοιχεία για τους αγνοούμενους της Κύπρου!
Δυστυχώς! 

ΥΓ. Μαθαίνουμε ότι και κάποιο κρατικό κανάλι θα προβάλει και αυτό τούρκικη σειρά. Μπορεί να είναι αλήθεια. Εξ άλλου υπουργό "ογλού" έχουμε...               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου