Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η γάγγραινα των ΜΚΟ


Η συνεδρίαση της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα έβγαλε μια μεγάλη είδηση, η οποία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη: Το πάρτι με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) συνεχίζεται!
Η επίσημη παραδοχή, με επιχειρήματα (υπέρ της συνέχισης του οργίου της περιττής δαπάνης) που δεν προσιδιάζουν στη σοβαρότητα ενός κρατικού λειτουργού, έγινε από την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ από το υπουργείο Υγείας, είπε τα εξής:
«Αυτές οι ΜΚΟ, οι οποίες ανέρχονται σε 65 τον αριθμό -με 214 δομές, με 3.000 εργαζομένους και με παροχή υπηρεσιών σε πάνω από 1.477 ασθενείς, που νοσηλεύονται μέσα στις δομές, και περίπου 27.000 ασθενείς που είναι σε εξωτερική βάση- χρηματοδοτούνταν ετησίως με το ποσό των 80.000.000 ευρώ. Τον περασμένο χρόνο με τις οριζόντιες περικοπές κόπηκαν αυτά τα χρήματα και μπήκαν στο μισό».

Όποιος δώσει την ελάχιστη βάση στους αριθμούς που επικαλέστηκε η κυρία Σκοπούλη θα διαπιστώσει ότι για 1.477 νοσηλευομένους εντός των δομών των ΜΚΟ απασχολούνται 3.000 εργαζόμενοι!

Επιπλέον, η κυρία Σκοπούλη πίστωσε στα θετικά της υπόθεσης ότι η κρατική επιχορήγηση περιορίστηκε στο μισό - σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Ωστόσο, η συνέχεια της ομιλίας της πάγωσε την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Πρώτα θα δοθούν τα χρήματα και ύστερα θα γίνει ο ποιοτικός έλεγχος και ο έλεγχος οικονομικής διαχείρισης!

Δηλαδή, πρώτα θα αφαιρεθούν τα χρήματα από τις τσέπες των ανήμπορων Ελλήνων και ύστερα θα διαπιστωθεί από το κράτος αν άξιζε ο κόπος. Συγκεκριμένα, η κυρία Σκοπούλη ανέφερε: «Τώρα αν χρειάζονται όλες αυτές οι δομές έναν ποιοτικό έλεγχο και έλεγχο οικονομικής διαχείρισης, αυτό σας το λέω ότι το έχουμε αρχίσει με τις ήδη υπάρχουσες επιτροπές, οι οποίες έχουν ενεργοποιηθεί με τους αντίστοιχους επιθεωρητές».
Οι διαπιστώσεις από τα παραπάνω είναι από εξαιρετικά δυσάρεστες έως απόλυτα αποκαρδιωτικές.
Δυστυχώς, παρά τις εξαγγελίες, η γάγγραινα των αεριτζήδων και της σπατάλης δεν φαίνεται να βρίσκει γιατρειά...
Πηγή: dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου