Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Επιμένουν οι Τούρκοι για “κατάρριψη” τουρκικού F-16 από Mirage 2000 στο Αιγαίο


Επερώτηση για την ανάσυρση της σορού του Τούρκου πιλότου του F-16 που κατέπεσε στο Αιγαίο το 1996 έκανε βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία. Ενώ επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς περί κατάρριψής του από ελληνικό Μιράζ.

Ο βουλευτής του CHP κ. Ασκιν Τουρελί αναφερόμενος στην μη ανάσυρση επι 16 χρόνια της σορού του πιλότου Ναϊμ Ερντογάν από τα συντρίμμια του τουρκικού F-16 που είχε – όπως ισχυρίζεται – καταρριφθεί στο Αιγαίο το 1996, επικαλείται την ύπαρξη πλέον της καταλληλης τεχνολογίας  για να προχωρήσει η διαδικασία ανασυρσης. Ο κ. Τουρελί αναφέρει ακόμα ότι το F-16  είχε καταρριφθεί κατά την στιγμή αερομαχίας με ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στα ανοικτά της Χίου . Μετά από χρόνια από την κατάρριψη του αεροσκάφους- γράφει -  σε περιοδικό που εκδίδεται στην Ελλάδα , είχε αναφερθεί ότι ελληνικό Mirage είχε καταρρίψει του τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος με πύραυλο.
Ο κ. Τουρελί ρωτά ακόμα  τον Υπουργό  Άμυνας κ. Ισμετ Γιλμάζ αν έγινε μέχρι τώρα κάποια εργασία για την ανάσυρση τόσο του αεροσκάφους όσο και του πιλότου Ερντογάν.Επίσης αναφέρει ότι εφόσον κατορθώθηκε να φθάσουν στο αεροσκάφος που κατέρριψε προ καιρού η Συρία καθώς και στο αεροπλάνο της Air France που είχε πέσει στον Ατλαντικό, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η ανάλογη τεχνική δυνατότητα. Τότε, ρωτά,  γιατί δεν γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για το αεροσκάφος που βρίσκεται σε 400 μέτρα βάθος [οπως και αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός επί αυτού.Το θέμα αναφέρει η εφημερίδα Ταφαρ.
πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου