Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Συλλήψεις για σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ


Πέντε άτομα με σημαντικές θέσεις στον δημόσιο και τον επιχειρηματικό τομέα συνελήφθησαν από το κλιμάκιο των «αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας για υπόθεση υπεξαίρεσης χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία του ΕΟΤ.
Εγκέφαλος, της καλοστημένης απάτης με επιταγές, φέρεται να είναι ο Κωνσταντίνος

Βασιλάκος, ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Νίκου Καραχάλιου.

Η απάτη με τις επιταγές

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά την παραίτηση του Νίκου Καραχάλιου από τον Οργανισμό, καθότι επήλθε οριστική ρήξη στη σχέση του με την υπουργό, Όλγα Κεφαλογιάννη, με φόντο τα χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν για το flashmob του Λονδίνου και για την πρόσκληση στην γυμνάστρια Γιάννα Νταρίλη.
Όπως φάνηκε το δεξί χέρι του κ. Καραχάλιου δεν ήταν τόσο έμπιστο. Μετά την απομάκρυνση του γ.γ., ο πρώην μετακλητός ειδικός σύμβουλος έλυνε και έδενε. Είχε, μάλιστα, στην κατοχή του, παράτυπα, μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ. Ελέγχεται εάν ο κ. Καραχάλιος γνώριζε για την δράση του συνεργάτη του.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι συλληφθέντες φέρονται να έκοβαν επιταγές για εταιρείες-φαντάσματα που είχαν δημιουργήσει, αποσπώντας κονδύλια από τον ΕΟΤ.

Ο ξενοδόχος της Σύρου


Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η γυναίκα-μέλος του κυκλώματος αποπειράθηκε την περασμένη Παρασκευή να εξαργυρώσει επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ, με υπογραφή (ελέγχεται η γνησιότητα) του κ. Καραχάλιου, προφασιζόμενη ότι επρόκειτο για χρήματα που έπρεπε να εισπράξει ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου στη Σύρο.

O υπάλληλος που την εξυπηρετούσε τηλεφώνησε στον ΕΟΤ προκειμένου να δοθεί η τελική έγκριση, ωστόσο μετά το τηλεφώνημα η διαδικασία «πάγωσε». Eργαζόμενοι στον ΕΟΤ τηλεφώνησαν στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ο οποίος τους ενημέρωσε ότι ο Οργανισμός δεν του χρωστούσε απολύτως τίποτα.

Να σημειωθεί ότι ο ειδικός σύμβουλος φέρεται να πήρε παράτυπα στο γραφείο του το μπλοκ επιταγών.Την ίδια ημέρα ο νυν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη στο τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και ένας επιχειρηματίας τον οποίο είχε προσεγγίσει ο πρώην ειδικός σύμβουλος του κ. Καραχάλιου και του πρότεινε να στήσουν τις εταιρείες φαντάσματα για να επωμιστούν από κοινού τα κέρδη, εις βάρος του ΕΟΤ.

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων έχει προβεί σε πέντε συλλήψεις, τέσσερις ιδιώτες (τρεις άνδρες και μια γυναίκα), και ο ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ ενώ οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης από κοινού, πλαστογραφία με χρήση από κοινού.

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στη zougla.gr ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι μεμπτό για τον κ. Καραχάλιο και πως αναζητείται προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να καταθέσει για τη διευκόλυνση της έρευνας.
Να σημειωθεί ότι σε βάρος του πρώην ειδικού συμβούλου ασκήθηκε ακόμη δίωξη για υπεξαίρεση.
πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου