Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Golden συμβουλές ύψους 11,7 εκατ. ευρώ για τις ξένες τράπεζες


Χρυσές δουλειές φαίνεται ότι κάνουν τα ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Συγκεκριμένα οι Deutsche Bank και Morgan Stanley ενδέχεται να εισπράξουν έως και 11,7 εκατ. ευρώ για την παροχή των υπηρεσιών τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

Αυτό αναφέρεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η απόφαση, η Deutsche Bank θα ασκήσει καθήκοντα «Lead Structuring Agent», καθώς και «Dealer Manager» από κοινού με την Morgan Stanley για τον «σχεδιασμό, τη διαχείριση, την προώθηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα στα πλαίσια της από 27 Νοεμβρίου 2012 δήλωσης του Eurogroup».
Και όσο για το ακριβές ποσό της αμοιβής; Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του ονομαστικού ποσού ομολόγων που θα αγορασθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα υπερβεί τα 11,7 εκατ. ευρώ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα λοιπά βοηθητικά έξοδα
και θα καταβληθεί μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς.

Μάλιστα σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η αγορά τα δύο ιδρύματα θα λάβουν αποζημίωση η οποία θα αγγίξει τα 700.000 ευρώ. Πιο απλά οι ίδιες τράπεζες που τόσα χρόνια επιλέγονται ως σύμβουλοι με τα γνωστά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία, ακόμη και τώρα εξακολουθούν να απολαμβάνουν προνομιακά οφέλη από την ελληνική κυβέρνηση.
Εκτός όμως από τις δύο τράπεζες, άλλα 700.000 ευρώ θα λάβει και το γνωστό δικηγορικό γραφείο CLEARY GOTTLIEB STEEN and HAMILTON για την παροχή νομικών υπηρεσιών στην επαναγορά των ομολόγων. Τελικά όπως έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, λεφτά υπάρχουν αλλά μόνο για τις τράπεζες.                                                                                πηγή: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου