Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Εμπλέκουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου σε καταθέσεις στην HSBC


Τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου «δείχνουν» μετ’ επιτάσεως οι διαρροές που έχουν ως αφετηρία το ΣΔΟΕ, τους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά και από σήμερα το πρωί τον Άρειο Πάγο, όπου έχει καταλήξει ο φάκελος της νέας λίστας Λαγκάρντ που εξετάστηκε από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη. 
Είναι προφανές πως εν μέσω παραφιλολογίας και διαρροών, που ορισμένες φορές ενδεχομένως και να αγγίζουν τα όρια του «ράδιο αρβύλα», το δικαστικό ρεπορτάζ αναμεταδίδει πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν λόγω της «σιγής ιχθύος» που έχει επιβληθεί γύρω από το περιεχόμενο της νέας λίστας καταθετών στην HSBC που έφθασε από το Παρίσι.

Καταθέσεις 1,2 εκ. ευρώ

Σύμφωνα πάντα με τις παραπάνω διαρροές, για το συγγενικό πρόσωπο του Γ. Παπακωνσταντίνου και ακόμα τρία άτομα που αναφέρονται στη λίστα, υπάρχουν τέσσερις εγγραφές σε δύο λογαριασμούς συνολικού ύψους 1.222.000 δολαρίων. Ο δεύτερος λογαριασμός, ωστόσο, είναι ανενεργός.

Στον έναν λογαριασμό συνδικαιούχοι είναι ένας δικηγόρος και η γυναίκα του, ενώ ο δεύτερος ανήκει επίσης σε έναν δικηγόρο, από το φορολογικό προφίλ του οποίου προέκυψε ότι είναι παντρεμένος με ξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Δεν αποκλείεται μάλιστα και η σύζυγος του δικηγόρου στον πρώτο λογαριασμό να είναι επίσης ξαδέλφη του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Εντός αυτού του πλαισίου, οι πληροφορίες θέλουν συγγενικά πρόσωπα ή άτομα που συνδέονται με τον πρώην υπουργό (τέσσερα τον αριθμό) να παρουσιάζονται στην κατά τεκμήριο αυθεντική νέα λίστα Λαγκάρντ. Συγκεκριμένα, οι διαρροές επισημαίνουν πως το πολιτικό πρόσωπο που εμφανίζεται ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ, δεν διετέλεσε ποτέ πρωθυπουργός ούτε αρχηγός κόμματος και πως αυτήν την περίοδο είναι ανενεργός πολιτικά. 

Το προφίλ ταιριάζει, βεβαίως, και με αυτό του Γιάννου Παπαντωνίου, δεδομένου ότι το όνομα της συζύγου του συμπεριλαμβάνεται σε άλλες προηγούμενες εκδοχές της επίμαχης λίστας.

Ωστόσο, και σε χρόνο ενεστώτα οι πληροφορίες εμπλέκουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν και ο πρώτος κατά σειρά διαχειριστής της λίστας υπό μορφή CD, το οποίο και χάθηκε, κατά δική του πάντα δήλωση στη Βουλή.

Σημειώνεται πως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ήδη από την Πέμπτη το απόγευμα εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση, εκθέτοντας προσωπικά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τους υφισταμένους παράγοντες του Υπ. Οικονομικών κ.κ. Καπελέρη και Διώτη για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ. Βεβαίως, ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε της δικής του στάσης, χωρίς όμως να εξηγήσει το πώς το περιεχόμενο της λίστας παρέμεινε στην κατοχή του επί μακρόν δίχως επεξεργασία από το ΣΔΟΕ και τη Δικαιοσύνη, με το επιχείρημα πως αποτελεί προϊόν υποκλοπής, οπότε η διαχείρισή του θα ήταν παράνομη έως και αντισυνταγματική.

Είναι γεγονός πως η ομίχλη που εκούσια καλύπτει το πόρισμα των εισαγγελέων για το περιεχόμενο της νέας λίστα Λαγκάρντ δίνει απεριόριστη τροφή σε σενάρια και εκδοχές, από τη στιγμή που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι δικαστικοί φορείς κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τα συμπεράσματα που αποκόμισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς υπό το νομότυπο πρόσχημα της μεταβίβασης του φακέλου με τη λίστα στη Βουλή. 

Η λίστα στη Βουλή

Η νέα λίστα διαβιβάζεται στη Βουλή αυτήν την ώρα και θα συσχετιστεί με τον φάκελο που υπάρχει ήδη στο Κοινοβούλιο για την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.
Κατά την παράδοση της λίστας Λαγκάρντ την περασμένη εβδομάδα, υπάλληλος του γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών είχε τοποθετήσει τον δίσκο σε λάπτοπ επιδεικνύοντάς τον στους Έλληνες αξιωματούχους που έφθασαν για να τον παραλάβουν.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής: «Κατά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός αυτός δίσκος είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και κατά το παρελθόν».

4 σχόλια:

  1. Η ΛΑΣΠΟ ΛΙΣΤΑ;
    Ο Ερωτύλος και υβριστής Σαρκοζί ήθελε τον πολιτικό ..θάνατο του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, του Πρόεδρου του Πασοκ, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, του δημοκράτη που ήθελε να προσφύγει στη δημοκρατική-λαϊκή ετυμηγορία, προκειμένου να αποφασίσει ο ΛΑΟΣ!
    Κολλητός της ..αιρετής Ναζίστριας Μέργκελ που ήθελε και θέλει να υποδουλώσει-σκλαβώσει την Ευρώπη, και ο Παπανδρέου της έφερνε ΕΜΠΟΔΙΑ!
    Από κοινού "μεθοδεύτηκε" ο Θάνατος του προέδρου του ΔΝΤ ! ήταν σοσιαλιστής και ΗΞΕΡΕ πολλά...
    Η Νέα πρόεδρος κα Λαγκαρντ , γνωστή στους λίγους και ΑΓΝΩΣΤΗ στους πολλούς, προσεφέρθη μέσω της Ελληνικής ΕΥΠ! να μας παραχωρήσει μία ΚΛΕΜΜΕΝΗ λίστα Γάλλων χάκερ που αφορούσε καταθέσεις Ελλήνων σε..Ελβετική "συγκεκριμένη" τράπεζα στην οποία ..μικροκαταθέσεις έχει και ο κ. Σαμαράς, όπως φαίνεται από τη σχετική δήλωσή του. Τί έγινε από εκεί και πέρα; Ο Βαγγέλης βούλιαζε και ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ στην πολιτική του λάσπη. Πως θα τον...ξελασπώναμε;
    Η παράνομη λίστα, ήρθε..νόμιμα, και άναψε παράνομες φωτιές στην Ελλάδα.
    Παράνομη λίστα της οποίας το περιεχόμενο είναι γνωστό ΜΟΝΟ στους Γάλλους...!
    Μετά τη γνωστή ταλαιπωρία της η λίστα παρεδόθη στη κυβέρνηση Σαμαρά...
    Και ξαφνικά διαρρέει, γίνονται ..συλλήψεις, γίνεται "τζερτζελές " και κυκλοφορούν ονόματα από την λίστα.
    Τη συνέχεια την γνωρίζουμε .
    Το ερώτημα είναι: Ποιος έδωσε τη λίστα στον Βαξεβάνη; Αληθεύει ότι την πήρε από το Γραφείο του Βενιζέλου;
    Η δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει.
    Αφού ΚΑΛΛΕΡΓΗΣΑΝ την απόκρυψη δεκάδων ..ονομάτων, τελικά "απεδείχθη" ότι όχι μόνο δεν αφαιρέθηκαν, αλλά μάλλον..προστέθηκαν !
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ επέμεναν σώνει και καλά ότι η νέα λίστα είναι ακριβές αντίγραφον της..παλαιάς;
    Ποιος θα απαντήσει ένα δεν γίνει σύγκριση με όλα τα στοιχεία;
    ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΒΑΞΕΒΑΝΗ και..γιατί ???????????!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ!
    Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο, αφού απλά σκεπτόμενος καταλαβαίνει την ΑΤΙΜΙΑ! Τι λόγο είχε να διακινδυνεύσει ο Παπακωνσταντίνου, όταν ο ΙΔΙΟΣ ζήτησε τη λίστα. Και φυσικά ΗΞΕΡΕ ! ότι υπάρχει το πρωτότυπο, με το οποίο θα μπορούσαν να τον βρουν και να τον ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝ(;) τολμούσε κάτι να αλλάξει. Έτσι φαίνεται από μακριά ο ΔΡΑΚΟΣ της ατιμίας και της εκδίκησης. Ο χοντρός και ο αδίσταχτος συμφώνησαν. Και τους δύο τους βολεύει προσωρινά η.. "θυσία"!

    Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ! και είναι γυμνοί ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Δεν αφαίρεσα τα ονόματα συγγενικών μου προσώπων, ούτε κανένα άλλο όνομα. Τα αρχεία που παρέλαβα τα έδωσα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη.
    Είμαι πολύ σαφής και απόλυτος σε αυτό.
    Μα, πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο;

    Ζήτησα δηλαδή μια λίστα από τη Γαλλία για να αφαιρέσω μόνο τους συγγενείς μου; Κανένα άλλο όνομα, έτσι για να μπερδέψω;

    Προφανώς πρόκειται για χοντροκομμένη σκευωρία, που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής.
    Και είναι υπερβολικά βολικό για όλους, οι ευθύνες γι’ αυτή την υπόθεση να έχουν ένα και μόνο ονοματεπώνυμο.
    Δεν αποδέχομαι την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει, ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτή την υπόθεση.
    Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να αποδώσει ευθύνες, πρώτος από όλους, σε μένα προσωπικά. Η σπουδή αυτή μάλλον κάτι δείχνει.

    Θα ήθελα πάντως να τον διαβεβαιώσω ότι η ιδεολογία και η ηθική μου στάση δεν τίθενται υπό τη δική του κρίση”,

    σχολιάζει μεταξύ άλλων με νόημα ο Γιώργος
    Παπακωνσταντίνου.http://ysterografa.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ηλεκτρονικά ίχνη της λίστας Λαγκάρντ
    ==========================
    Η λίστα Λαγκάρντ παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση με τη μορφή αρχείου excel,
    αποθηκευμένο σε cd.
    Κάθε αρχείο excel διατηρεί την ημερομηνία δημιουργίας-
    προσπέλασης-τροποποίησης του αρχείου
    ενώ πρόσθετα υπάρχει η ....
    δυνατότητα ενεργοποίησης εντολής για την αναθεώρηση-παρακολούθηση αλλαγών,
    στην οποία καταγράφεται η κάθε αλλαγή δεδομένων που γίνεται στο
    συγκεκριμένο αρχείο με ημερομηνία, ώρα και όνομα χρήστη.
    Αυτό
    πρακτικά σημαίνει πως στο αρχείο της συγκεκριμένης λίστας είναι πιθανώς καταγεγραμμένη η κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με αλλαγή στα δεδομένα.
    Αν υποθέσουμε πως η εντολή αναθεώρησης-παρακολούθησης
    αλλαγών είναι ενεργοποιημένη, η έρευνα επί του αρχείου δύναται
    να καταδείξει κάθε τροποποίηση στο αρχείο από την ημερομηνία
    δημιουργίας του μέχρι και σήμερα.
    Θεωρητικά, η συγκεκριμένη εντολή ενός τέτοιου αρχείου οφείλει
    να είναι ενεργοποιημένη από τις Γαλλικές αρχές. Σε έναν ιδανικό
    κόσμο θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τις ''ανεπεξέργαστες''
    ημερολογιακές παρεμβάσεις επί του αρχείου. Σε έναν ιδανικό κόσμο
    θα είχαμε διαπιστώσει πόσες φορές ανοιγόκλεισε ο Βενιζέλος το
    αρχείο που υπεξαίρεσε από το κράτος και φυλούσε μέσα στο συρτάρι του!
    Επαναλαμβάνω, σε έναν ιδανικό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή