Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

"Ειδικό τουρκικό δάνειο για τον Γιώργο"

Οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία για να εισέλθουν ενεργά στην οικονομική ζωή της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ή μας δουλεύει ή είναι εξαιρετικά ευφυής και χρησιμοποιεί επικοινωνιακά όλα τα διαθέσιμα εργαλεία του οπλοστασίου της προπαγάνδας. 
Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τα πάντα προκειμένου να διευρύνουν την επιρροή τους με στόχο πάντα κατακτητικό. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουν προσανατολίσει αυτήν την επεκτατική τους πολιτική σε εδάφη που γειτνιάζουν με την Τουρκία και αφορούν την Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στην Κύπρο όπου πραγματοποίησαν την βάρβαρη εισβολή και εξακολουθούν καταπατώντας όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου να κατέχουν παράνομα μεγάλο μέρος της ανεξάρτητης Κύπρου (προς δόξαν του ΟΗΕ!), στην ελληνική Θράκη και στα νησιά (Ρόδο, Καστελλόριζο κ.λπ.). Αυτή τη στιγμή, που η Ελλάδα μαστίζεται από την οικονομική κρίση λόγω ανικανότητας και ιδιοτέλειας του πολιτικού
συστήματός μας, τα μέσα των παλαιών εποχών (εισβολές, κατακτητικοί πόλεμοι) δεν προσφέρεται λόγω διεθνών κανόνων και επειδή η πατρίδα μας είναι ενταγμένη σε μεγάλους πολιτικοστρατιωτικούς μηχανισμούς (Ε.Ε.,μ ΝΑΤΟ κ.ά.). Όμως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι Τούρκοι έχουν σοβαρή εξωτερική πολιτική που δεν χαράσσεται από τον κάθε υπουργό ή υφυπουργό που πιάνει την καρέκλα (όπως στην Ελλάδα) αλλά από ένα "ιερατείο" και γι' αυτό έχει συνέχεια και μακροχρόνιους στόχους. Με αυτά τα δεδομένα οι οι Τούρκοι προχώρησαν σε μιαν απίστευτη κίνηση: να δανείζει η Αγροτική Τράπεζα της Τουρκίας Έλληνες αγρότες! Και όλα αυτά τη στιγμή που η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας πουλήθηκε και οι λοιπές τράπεζες που δεν έχουν ρευστότητα δεν μπορούν να δανειοδοτήσουν τον αγροτικό κόσμο! Το πρωτοσέλιδο της μεγάλης επιρροής εφημερίδας « Χουριέτ» είναι αφιερωμένο σε ένα θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση. 

Με τίτλο «Eιδικό τουρκικό δάνειο για τον Γιώργο» η εφημερίδα δημοσιοποιεί την πρόθεση της Αγροτικής Τράπεζας της Τουρκίας (Ζiraat Bank) να δανειοδοτήσει Έλληνες αγρότες, δεδομένης της χρηματοδοτικής δυσχέρειας των ελληνικών τραπεζών. Η αναφορά του τίτλου στο όνομα « Γιώργος» δεν έχει καμία συμβολική σημασία τουλάχιστον φαινομενικά. Στην Τουρκία το ελληνικό αυτό όνομα χρησιμοποιείται ευρέως για να χαρακτηρίσει τον μέσο Έλληνα πολίτη. Προπαγάνδα.

Είναι προφανές πως η τουρκική πλευρά έχει βάλει στα σκαριά μία επιχείρηση επικοινωνιακής επίθεσης προς την Ελλάδα που την συντονίζει επίσημα η τουρκική διοίκηση. Ήδη η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει έλθει σε επαφή με τον ΟΗΕ προτείνοντας το πρόγραμμα χρηματοδότησης αγροτών ύψους 50 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να ενταχθεί σε πλαίσιο προγράμματος του διεθνούς οργανισμού.

Σημειώνεται πως όταν η Εθνική Τράπεζα εξαγόρασε την FINANS BANK της Τουρκίας, έβαλε μπροστά ένα μεγάλο πρόγραμμα δανειοδότησης χωρίς βεβαίως ποτέ να υπάρξει επιθετική επικοινωνιακή πολιτική εκ μέρους της ελληνικής τράπεζας περί «χείρας βοηθείας προς τους χειμαζόμενους Τούρκους αγρότες ή μικροβιοτέχνες» όπως επιχειρείται τώρα με την «πρωτοβουλία» της τουρκικής τράπεζας.



Τι λέει η «Χουριέτ»



Η εφημερίδα ξετυλίγει το ρεπορτάζ τονίζοντας πως το μεγαλεπήβολο σχέδιο μένει στον πάγο έως ότου εγκριθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Η Τουρκία απλώνει χέρι βοηθείας στην Ελλάδα που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση και κάνει μία πρόταση που καμία χώρα της Ε.Ε. δεν έχει επιχειρήσει μέχρι σήμερα, αναφέρεται στην Χουριέτ.
Ο συντάκτης μάλιστα αναφέρει ότι η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, διά του πρέσβη, Κερίμ Ουράς, επικοινώνησε με τους αρμοδίους γραπτώς και προφορικώς για το πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης.
«Οι πρώτες αντιδράσεις των Ελλήνων αρμοδίων είναι θετικές», γράφει με νόημα ο δημοσιογράφος. 



Η «UNDP» των Ηνωμένων Εθνών θα αναλάβει την εποπτεία του προγράμματος. Να σημειωθεί ότι η τράπεζα έχει τέσσερα παραρτήματα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα σε Αθήνα, Ξάνθη Κομοτηνή και Ρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου