Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η σχέση της οικογένειας Παπακωνσταντίνου με τα όπλα


Πολυπράγμων φαίνεται πως ήταν τελικά η οικογένεια Παπακωνσταντίνου, η οποία πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο με τη λίστα ΛαγκάρντΗ σχέση της οικογένειας Παπακωνσταντίνου με τα όπλα
Όπως πρώτο το Newsbomb είχε δημοσιεύσει, η υπόθεση αλλοίωσης της λίστας με τρία ονόματα να έχουν σβηστεί, φέρνει στο φως άγνωστες πλευρές της οικογένειας, οι οποίες σχετίζονται με τον κόσμο των εξοπλιστικών και των όπλων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό έχει ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης, το όνομα του οποίου σβήστηκε από την αρχική λίστα, αλλά και η σύζυγός του και εξαδέλφη του πρώην υπουργού Μαρίνα Παπακωνσταντίνου.  Και οι δυο τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Μοδιάνο-Ρωσσώνης Α.Ε., της εταιρείας που αντιπροσωπεύει τον ιταλικό γίγαντα εξοπλισμών ΟΤΟ Melara στην Ελλάδα, με δουλειές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία χρόνια, αλλά όπως τονιζει η εφημεριδα και με εμπλοκή σε σειρά άλλων αμφιλεγόμενων συμφωνιών επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, όπως η μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. 
Όπως γράφουν τα «Παραπολιτικά» ο Ανδρέας Ρωσσώνης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Αντίθετα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παράγοντες των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού, με τεράστιες επιτυχίες στην προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων για το όπλο. Ο Ρωσσώνης χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους που κινούνται στον χώρο των εξοπλισμών ως ένας από τους ισχυρότερους παίκτες της Μεταπολίτευσης, με πολλές και ισχυρές γνωριμίες.
«Ήταν τόση η δύναμη του Ρωσσώνη, που όποια εταιρεία εκπροσωπούσε είτε κέρδιζε τον διαγωνισμό για την προμήθεια είτε αυτός δεν ολοκληρωνόταν, δηλαδή δεν έχανε ποτέ» λέει χαρακτηριστικά στα «Παραπολιτικά» για τον επιχειρηματία κορυφαίος αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού.
«Έχοντας νυμφευθεί και την κόρη ενός υπουργού Εξωτερικών  επί κυβερνήσεων Ν.Δ., του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, η οποία είναι εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα υπουργού Οικονομικών, όλα ήταν σχετικά εύκολα σε ό,τι αφορά διασυνδέσεις και «πλάτες»», τονίζει άλλος αξιωματούχος του ΓΕΝ, σύμφωνα πάντα με τη εφημερίδα.
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/267213/i-shesi-tis-oikogeneias-papakonstantinoy-me-ta-opla#ixzz2H2ThDaOD

3 σχόλια:

  1. «ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ»
    Παπακωνσταντίνου: «Θέλω να αθωωθώ»

    "Δε με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής και δε επιδιώκω κάτι, διότι θέλω να αθωωθώ" δηλώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνεργάτες του, σύμφωνα το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, αναφορικά με την έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, αποτελεί όρο εθνικής επιβίωσης", αναφέρει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και συνεχίζει "πράγματι, η διαφθορά δεν είναι μόνο θέμα ηθικής τάξης, δεν είναι απλώς ζήτημα συμπεριφοράς, είναι και..
    ζήτημα αναπτυξιακό. Όλες οι διεθνείς μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι χώρες στις οποίες υπάρχει ατιμωρησία, θα υποφέρει και η ανάπτυξη.
    Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία, δόθηκε η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι ένα κλειστό σύστημα, το οποίο προστατεύει τους δικούς του και δεν ενδιαφέρεται να απονέμονται ευθύνες. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Τέρμα η συγκάλυψη και η ατιμωρησία"
    Αυτά είναι τα πιστεύω του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και αυτά έκανε πράξη με το νόμο 3888/10 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Πασοκ.

    Όμως οι νταβατζήδες έχουν μάθει να μην πληρώνουν, και πάντοτε οι τράπεζες και τα δημόσια ταμεία, είναι ανοικτά και πρόθυμα να εκτελέσουν τις εντολές τους , αφού στην ουσία αυτοί κυβερνούν.
    Κι όταν είδαν ότι έρχονται οι λίστες με τα μαύρα χρήματα άρχισαν να νιώθουν ότι ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ σε αυτό τον τόπο και οι ίδιοι άρχισαν να χάνουν τα αιμοβόρα ..ένστικτα που τόσα χρόνια τους οδηγούσαν στη ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΣΑ!
    Σήμερα, προσπαθούν να εμποδίσουν την διαφάνεια και τη Ελλάδα από το δρόμο της ευνομίας και της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ που με τόσο κόπο θυσίες όλοι μας περιμέναμε να γίνεται ΘΕΣΜΟΣ!
    Τους φταίει ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου και προσπαθούν,για μία ακόμη φορά, να τους μειώσουν, να τους υπονομεύσουν και ει δυνατόν να τους κλείσουν και φυλακή, ώστε ΚΑΝΕΙΣ ! πια στο μέλλον να μη ξανατολμήσει να σκεφτεί να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα, που θα ελάφρυναν το βάρος των φτωχών των αδύναμων και των συνταξιούχων και θα σταματούσε η αμφίπλευρη ακραία διαδρομή..
    Και ο Αντώνης , τι κάνει ο Αντωνάκης τους; Ότι συνήθως ! Προσπαθεί να θάψει την αλήθεια και να βοηθήσει πάλι τους προστάτες του, τα αφεντικά του τους φίλους του, τους βουλευτές του και του συμβούλους του.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ...

    Δεν έχουμε καμία πρόθεση υπεράσπισης κανενός, όπως ποτέ δεν έχουμε παραστήσει και τους κατήγορους πόσο μάλλον τους δικαστές, όπως πολλοί με ευκολία και προχειρότητα αρέσκονται να παριστάνουν στην χώρα μας…
    Ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεων του -ειδικά αν έχει διαχειριστεί δημόσια αξιώματα- και της συνεχούς απολογίας του στον ελληνικό λαό και στη δικαιοσύνη, όποτε κι αν κληθεί.
    Τις τελευταίες ώρες όμως γινόμαστε αναγκαστικά μάρτυρες μιας ιστορίας που για μια ακόμα φορά, με χοντροκομμένο μάλιστα τρόπο, υποτιμά τη νοημοσύνη μας σε βαθμό παρεξηγήσεως!
    Καταρχήν, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνεται από μια τόσο σημαντική υπόθεση, όπως η λίστα με τους μεγαλύτερους Έλληνες καταθέτες σε Ελβετικές τράπεζες, με χιλιάδες ονόματα να περιλαμβάνονται και δεκάδες κρατικούς λειτουργούς να εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, την οποία επισήμως παρέδωσε (δις) το γαλλικό δημόσιο στο ελληνικό, να μαθαίνουμε ξαφνικά ΜΟΝΟ για ένα πρόσωπο και μάλιστα να είναι ΟΛΟΙ σε ετοιμότητα και να τον «κρεμάνε» σε πλατείες και μανταλάκια σε χρόνο DT!
    Υποτίθεται πως την υπόθεση την χειρίζεται εισαγγελέας με εμπιστευτικότητα και υπευθυνότητα, όπως αρμόζει σε μια τέτοια περίπτωση. Πως γίνεται να διαρρέονται «πληροφορίες» στον αέρα, μεμονωμένα και προς μια μόνο κατεύθυνση, δημιουργώντας εντυπώσεις και εκτελώντας χρέη δικαστηρίου, πριν καν αξιολογηθεί κάποιου είδους συγκεκριμένη ευθύνη! Πως είναι δυνατόν να βρίσκονται έγγραφα της συγκεκριμένης δικογραφίας, πάλι μεμονωμένα και χωρίς κανείς να μπορεί να σχηματίσει συνολική εικόνα, δημοσιευμένα σε βοθροφυλλάδες που αποδεδειγμένα και με δικαστικές αποφάσεις έχουν αποδειχθεί συκοφαντικές και που οι εκδότες τους βρίσκονται υπό συνεχή δίωξη για ποινικά αδικήματα;
    Πως γίνεται, να παίρνονται αποφάσεις δημόσιας καταδίκης και διαγραφής από κομματικό φορέα ενός προσώπου, πριν καν ακουστεί η άποψή του, μόνο και μόνο υιοθετώντας ως αληθείς, φήμες και διαρροές αμφιβόλου αξιοπιστίας μέχρι να παρουσιαστούν ολοκληρωμένες και σε όλες τους τις διαστάσεις;
    Ακόμη περισσότερο, είναι δυνατόν εμπλεκόμενος πολιτικός αρχηγός στην συγκεκριμένη υπόθεση, με τουλάχιστον αντίστοιχο και ισάξιο ρόλο με αυτόν που κατηγορείται, να εμφανίζεται ως «αποφασισμένος» να επιφέρει κάθαρση; Εδώ γελάει πραγματικά κι ο κάθε πικραμένος! Υπάρχει νοήμον ων, να πιστεύει ότι κέρδισε ή θα κερδίσει κάτι ο Βενιζέλος από αυτή την συμπεριφορά;
    Και κλείνοντας αυτή την αναφορά στον παραλογισμό, δεν είναι πραγματικά απίστευτο και μοναδικό, να είναι πιο ισχυρή συγγένεια η …ξαδερφοσύνη από την γονική σχέση; Πως είναι δυνατόν, δυο γυναίκες να είναι πρώτα ξαδέρφες κάποιου και μετά …κόρες; Μόνο και μόνο επειδή στην πρώτη περίπτωση υπάρχει η εμπλοκή ΠΑΣΟΚ ενώ στη δεύτερη η Νέα Δημοκρατία (τζιζ κρατική διαφήμιση και διαπλοκή λαμόγια). Α, κάποιος «τολμηρός» ανέφερε κάτι για κόρες «υπουργού του Μητσοτάκη»… Προς θεού βέβαια όχι της ΝΔ…
    Συνεχίστε σε αγαστή συνεργασία να καλλιεργείτε κουτόχορτο και σύντομα ο πάτος δεν θα σας χωράει. Όσα εξιλαστήρια θύματα και να βρείτε η θέση σας στο καταπέτασμα της ιστορίας είναι από τώρα εξασφαλισμένη. Αστείοι, απεχθείς και τυχοδιώκτες. Και οι τρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή