Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η βαρβαρότητα επέστρεψε: έκοψαν την ελιά του Πλάτωνα!!!


Η βαρβαρότητα, επέστρεψε με την βοήθεια του ξεχαρβαλωμένου κράτους, της ασυδοσίας της έλλειψης παιδείας... Επέστρεψε με πολλές μορφές και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα που ανέχθηκε επί δεκαετίες το άσχημο, το άνομο, την εξαπάτηση από τους πάντες προεξαρχόντων των πολιτικών. Σε άλλες εποχές κατέστρεφε ναούς, έκαιγε βιβλιοθήκες, έστελνε στην μάχαιρα ή την πυρά φωτισμένους νόες. Το ίδιο πράττει και σήμερα αλλά με πέπλο "πολιτισμού".
Ενός "πολιτισμού" ατομικίστικου, εαυτούλικου, καταναλωτικού, που μόνο στόχο έχει την ικανοποίηση του τομαριού. Δεν μπορεί να είναι η ανάγκη που οδήγησε στο ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα: Η ελιά κάτω από την οποία δίδασκε ο Πλάτωνας τους μαθητές του τον 5ο αιώνα π.Χ. και βρισκόταν στον Βοτανικό κόπηκε από αστέγους, προκειμένου να γίνει καυσόξυλα. Αν υπήρχε Πολιτεία αυτό δεν θα συνέβαινε, διότι η έννοια της πολιτείας συμπεριλαμβάνει και την παροχή υψηλού βαθμού παιδείας στα μέλη της. Μόνο με Παιδεία συγκροτείται πολιτεία. Στην σύγχρονη εποχή την έχουμε αντικαταστήσει με το κράτος του οποίου παιδιά είναι ο Φόβος και η Βία και όχι η παιδεία. Έστω κι έτσι, αν υπήρχε σοβαρό κράτος θα είχε ξεκινήσει υπεπροσπάθεια, με σύγχρονα μέσα, για τον εντοπισμό των δραστών και την παραδειγματική τιμωρία τους. Όπως κάνει για παράδειγμα με την τρομοκρατία (λέμε τώρα) που μπορεί από μια τρίχα να βγάλει... τριχιά.   



Το 1978 το δέντρο καταστράφηκε από χτύπημα λεωφορείου, ένα μέρος του μεταφέρθηκε και διατηρείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ο κορμός του παρέμενε μέχρι σήμερα στην περιοχή. Ο κορμός αυτός ζύγιζε περίπου 600 κιλά και το ύψος του έφτανε το 1,7 μέτρο.


Δυστυχώς, η Ελιά του Πλάτωνα αποτελεί πια παρελθόν. Η Αθήνα, η Ελλάδα, η Ιστορία, η Επιστήμη, έγιναν φτωχότερες. Για να ζεσταθεί κάποιος ένα - δύο βράδια. Την ώρα που  οι Έλληνες πολιτικοί, σαν σε καφενείο, τσακώνονταν για τις... κάλπες. 
Κάλπικη Ελλάδα φτιάξατε μωρέ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου