Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Αμβρόσιος: «Καταραμένη η εργασία την Κυριακή»


Την έντονη αντίδρασή του στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές εκφράζει μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, τονίζοντας ότι «η εργασία της Κυριακής είναι καταραμένη».

«Η Πολιτεία, παρασυρόμενη ή και καθοδηγούμενη από τις μασσωνικές και τις αθεϊστικές αρχές της παγκοσμιοποιήσεως, αποπειράθηκε να καταργήσει την αργία της Κυριακής! Δεν της έφθανε, βλέπετε, το γεγονός, ότι κατά τις έξι υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες της εβδομάδος "ψυχή δεν πατάει στο μαγαζί μου", όπως επί λέξει χαρακτηριστικά μας έλεγε κάποιος καταστηματάρχης εδώ στο Αίγιο, επιχειρεί να ανοίξει τα καταστήματα και την "άλλη", την "εβδόμη ημέρα" ή αλλοιώς "τήν ημέρα του Κυρίου", έτσι ώστε να ανατραπεί ἐκ βάθρων η όποια ισορροπία στην εκκλησιαστική, την οικογενειακή και την κοινωνική ζωή των Ελλήνων πολιτών» γράφει ο Αμβρόσιος. Βεβαίως ο κ. Αμβρόσιος δεν εξαιρεί από την ρητορεία του την εργασία άλλων ομάδων πολιτών την Κυριακή και περιορίζεται "στα καταστήματα". Για παράδειγμα δεν λέει πως αν δεν εργάζονταν οι άνθρωποι της ΔΕΗ τις Κυριακές και τις αργίες ο ίδιος αλλά και όλη η Ελλάδα δεν θα είχε ηλεκτρικό ρεύμα γι;α να λειτουργεί υπολογιστής του και να ανεβάζει τις... φωτισμένες απόψεις του. Ούτε για τον στρατό, για τα σώματα ασφαλείας και άλλες ομάδες που αν δεν εργαστούν τις Κυριακές τότε δεν θα λειτουργεί η χώρα. 
Εντέχνως ανακατεύει "μασόνους" και άθεους (προφανώς αποκαλεί έτσι και τους πιστούς άλλων δογμάτων;) προκειμένου να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των πιστών του προκειμένου να παραμείνει η χειμαζόμενη χώρα στην πρότερη κατάσταση, για την οποία δεν εκφράζεται αν τον ικανοποιεί ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου