Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αποζημίωση σε μοτοσικλετιστή που είχε πέσει σε λακκούβα


Είναι εξωφρενικό αν σκεφτεί κάποιος ότι οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες και οι υπουργοί που υπόσχονται "καλύτερες ημέρες" στους ψηφοφόρους προκειμένου να αρπάξουν την ψήφο τους, αποδεικνύονται στην πράξη παντελώς ανίκανοι ακόμη και για την κατασκευή ενός άρτιου αυτοκινητόδρομου εκατό μέτρων! Δεν υπάρχει στην Ελλάδα (πλην των νέων και αρμυρά πληρωμένων εθνικών οδών κι αυτό με επιφύλαξη) δρόμος που να μην έχει λακκούβα. Όλοι έχουμε υποστεί την "άρτια"

κατάσταση των δρόμων ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο χωρίς να εξαιρούμε μέρος του εθνικού που είναι εγκληματικά ακατάλληλο! Είναι βέβαιο πως αν οι πολίτες κατέφευγαν στα δικαστήρια οι υπεύθυνοι θα είχαν άλλη συμπεριφορά απέναντι στο οδικό δίκτυο. Αλλά, συνήθως ο καθένας μας δεν θέλει να μπλέξει δεδομένου ότι υπολογίζει τις ώρες (ή και ημέρες), τα χρόνια μέχρι την εκδίκαση και τα χρήματα (που μπορεί να μην έχει) για να καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Κάποιος όμως το έπραξε και τα κατάφερε: αποζημίωση 7.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο σε μοτοσικλετιστή που τραυματίστηκε όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανή του λόγω πτώσης σε λακκούβα που υπήρχε στην Λεωφόρο Παιανίας - Μαρκοπούλου. 


Το οδόστρωμα είχε υποστεί καθίζηση, ενώ είχαν δημιουργηθεί λακκούβες και «σαμαράκια», με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα να αναπηδήσει, να ανατραπεί και να πέσει στην άσφαλτο ο οδηγός ο οποίος σύρθηκε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε αυτοκίνητο.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο οδηγός να τραυματιστεί και να παραμείνει δια βίου σε μερική αναπηρία.
Το δικαστήριο έκρινε, 10 χρόνια μετά το ατύχημα, ότι η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να τον αποζημίωση αφού όφειλε να παρακολουθεί την κατάσταση του οδοστρώματος και να παρεμβαίνει για την αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης, η Περιφέρεια, σύμφωνα με τους δικαστές, έπρεπε να λαμβάνει προληπτικά μέτρα κατόπιν τακτικών ελέγχων και να τοποθετεί προειδοποιητικές πινακίδες σε περίπτωση κακής κατάστασης του οδοστρώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου