Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Σκοτώθηκε σε μυστηριώδες τροχαίο η συγγραφέας Νίκη Μαραγκού


Σκοτώθηκε η συγγραφέας Νίκη Μαραγκού σε μυστηριώδες τροχαίο
Η Κύπρια συγγραφέας Νίκη Μαραγκού σκοτώθηκε χθες σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στην Αίγυπτο, κάτω από συνθήκες οι οποίες δεν είναι ακόμη γνωστές. Το συμβάν επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη της για το τραγικό συμβάν.

Όπως δήλωσε η κ. Μαρκουλλή στο ΚΥΠΕ, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο προσπαθεί να εξακριβώσει τις συνθήκες του δυστυχήματος μέσω των Αιγυπτιακών αρχών, πρόσθεσε όμως ότι δεν υπάρχει ακόμη πληροφόρηση από τις αστυνομικές αρχές της χώρας.
Σύμφωνα με την Υπουργό, η Νίκη Μαραγκού υπέκυψε μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητικό δυστύχημα, κοντά στην πόλη Φαγιούμ, 100 χλμ νότια του Καΐρου.
Συμπλήρωσε ότι οδηγός του οχήματος ήταν Αιγύπτιος. Η κ. Μαρκουλλή είπε ότι αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο μόνο για την Νίκη Μαραγκού, όμως σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στο αυτοκίνητο επέβαιναν άλλες δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μια επίσης υπέκυψε στα τραύματά της. Η Υπουργός είπε ότι η Νίκη Μαραγκού ήταν η μόνη Κύπρια επιβάτης στο αυτοκίνητο.
«Έχουμε χάσει έναν υπέροχο άνθρωπο» είπε η κ. Μαρκουλλή, η οποία γνώριζε προσωπικά την εκλιπούσα. Κατέληξε, λέγοντας ότι η Νίκη Μαραγκού «ήταν για την Κύπρο ένας θησαυρός».
Η Νίκη Μαραγκού γεννήθηκε στη Λεμεσό τo 1948. Σπoύδασε κoιvωvιoλoγία στo Βερoλίvo. Εργάστηκε στo Κρατικό Θέατρo της Κύπρoυ. Απo τo 1980-2007 διεύθυνε τo βιβλιoπωλείo και εκδοτικό οίκο ΚΟΧΛIΑΣ στη Λευκωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου