Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθη ο Μανώλης Καρούζος που έντυνε την... elite


Με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος συνελήφθη χθες ο διάδοχος της αυτοκρατορίας Carouzos. Ο Μανώλης Καρούζος, γιος του ιδρυτή της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης, Αντώνη Καρούζου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Μανώλης Καρούζος συνελήφθη στο σπίτι του στο Ψυχικό, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, μη απόδοση Φ.Π.Α., μη απόδοση Φ.Μ.Υ. (Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών) και μη απόδοση εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 7.051.939,41 ευρώ. Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σύντομα αναμένεται να περάσει και το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή, όπου, αν επιτύχει διακανονισμό, θα αφεθεί ελεύθερος.

Η ιστορία της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Carouzos μετρά τέσσερις δεκαετίες και πολλούς επώνυμους πελάτες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso». Ονόματα της καλής κοινωνίας, πολιτικοί, καλλιτέχνες, τραπεζίτες και επιχειρηματίες διάβαιναν το κατώφλι του χώρου, που είχε μετατραπεί σε τόπο συνάντησης των κοσμικών.

Το κατάστημα, το οποίο βρισκόταν επί της Κηφισίας στο Ψυχικό, έζησε μεγάλες δόξες... Ανάμεσα στους πλέον τακτικούς πελάτες ήταν και ο προφυλακισμένος Άκης Τσοχατζόπουλος, γνωστός άλλωστε για την αδυναμία του στα κομψά και ακριβά ρούχα, αλλά και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. Το προσωπικό του στιλ στα χέρια των ειδικών του καταστήματος εμπιστευόταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Το κλείσιμο του «ναού» στο Ψυχικό πριν από λίγους μήνες, του καταστήματος που για πολλά χρόνια αποτελούσε προπύργιο της μόδας, ήταν μεγάλο «χτύπημα» για την οικογένεια Καρούζου, που αυτόν τον καιρό αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στο πλαίσιο μάλιστα των προσπαθειών που γίνονται προκειμένου να εξυγιανθεί ο ισολογισμός της εταιρείας και να ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις της επιχείρησης, που ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ, έχει υποβληθεί αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου