Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μιλιέτ: Μεγάλη Τουρκία από τη Συρία έως τη Θεσσαλονίκη

Αναβίωση των οθωμανικών εδαφών ονειρεύονται στην Άγκυρα.

Μιλιέτ: Μεγάλη Τουρκία από τη Συρία έως τη Θεσσαλονίκη
Ακραία τουρκική πρόκληση για ακόμα μία φορά με την εφημερίδα Μιλιέτ να πρωταγωνιστεί στα νεο-οθωμανικά σχέδια της Άγκυρας. Στη χθεσινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, σε άρθρο
σχετικό με την επεκτατική οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η γειτονική χώρα, παρουσιάστηκε χάρτης που εμφάνιζε την Τουρκία να έχει επεκτείνει τα εδάφη της από τη Συρία έως τη Θεσσαλονίκη.
Ο χάρτης έμεινε στον «αέρα» για μερικά λεπτά και έπειτα αποσύρθηκε, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δημοσιογραφικός όμιλος προκαλεί. Στις 23 Μαρτίου, στην έντυπή της έκδοση, η ίδια εφημερίδα είχε παρουσιάσει τον ίδιο ακριβώς χάρτη προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση καθώς έφερε τον τίτλο «Η Μεγάλη Τουρκία». Αν και αυτή τη φορά ο τίτλος είχε προσαρμοστεί στο «η οικονομικά μεγάλη Τουρκία», έστειλε σαφέστατα μηνύματα για το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών.
Ο χάρτης προκάλεσε αντιδράσεις και στη Βουλγαρία καθώς περιελάμβανε και βουλγαρικά εδάφη, με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μαρίν Ράικοφ να μιλά για σκανδαλώδες δημοσίευμα, ανάξιο λόγου.
πηγή: www.newsbomb.gr 

1 σχόλιο: