Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Μίκης: «Αν δεν αρέσει στην Ρεπούση η Ελλάδα μπορεί να πάει αλλού»!

theodor
Η  Ελλάδα είναι χώρα υπό κατοχή και οι ειδήσεις απόλυτα ελεγχόμενες ώστε να μην αφυπνίζουν τους σκλαβωμένους στα χαράτσια και στην ατέρμονη καταστροφολογία που έχει οδηγήσει στην εθνική κατάθλιψη. Έτσι από τα λεγόμενα "έγκριτα" μίντια μαθαίνουμε εύκολα για τον κλέφτη του αυτοκινήτου στη Νεβάδα που δεν σταμάτησε στο μπλόκο των αστυνομικών αλλά δεν μαθαίνουμε την θέση που πήρε ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης (και όχι μόνο) Μίκης Θεοδωράκης για τις εθνομηδενιστικές απόψεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, Μαρίας Ρεπούση, στο θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων, στον Χορό του Ζαλόγγου. Αντίθετα, είδαμε την κυρία Ρεπούση να φιγουράρει σε όλα τα κανάλια προκειμένου "να εξηγήσει τις θέσεις της"! Αν βάλουμε στην ζυγαριά της εθνικής - πολιτιστικής κ.λπ. προσφοράς τον Μίκη και από την άλλη την Ρεπούση, εκτιμούμε ότι θα... αλλάξει χρήση η ζυγαριά μη αντέχοντας την παντελή απουσία ειδικού βάρους φυσικά της Ρεπούση! 


Κάπως έτσι λοιπόν πέρασε στα «ψιλά» μια συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στην οποία λαμβάνει κρυστάλλινη θέση στην κατακακοποιημένη έννοια της Πατρίδας, η οποία εδώ και δεκαετίες ολοένα και λιγότερο ακούγεται από τα χείλη των πολιτικών. Έχει αντικατασταθεί από "το κράτος" ή τον "τόπο"! Στην συνέντευξη ο Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης καταφέρεται εναντίον των «εθνομηδενιστών», χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ριζωμένο» αριστερό που δεν χαρίζει σε κανέναν το δικαίωμα του να είναι περήφανος που είναι Έλληνας και φτάνει μέχρι και στο πρόσωπο των ημερών, την κυρία Μαρία Ρεπούση.
«Αν είχα τη δύναμη, θα έλεγα στη Ρεπούση: “είναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα (…) Αν δεν αγαπάς την πατρίδα σου πήγαινε αλλού”» τόνισε ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός και πρόσθεσε: «Όταν αναφέρεται κανείς στον πατριωτισμό, το έθνος θεωρούν ότι είναι χούντα! Δεν χαρίζω την πατρίδα (…) είναι ο πολιτισμός, η τέχνη, οι θυσίες (…) Εγώ αγαπάω την Ελλάδα». Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μίκης είπε ότι αν είχε την δύναμη θα της έπαιρνε το διαβατήριο λέγοντάς της "αφού δεν σου αρέσει εδώ πήγαινε να μείνεις αλλού. Πήγαινε στην Νιγηρία...".
rep2
Το απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης στις 30 Μάιου 2013 στους Γιώργο και Ηρώ Σγουράκη με θέμα την «Ιστορία των Κρητικών Επαναστάσεων» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου