Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ευλογημένη πολιτική

(νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων).


Όταν βλέπεις ηγέτη της "αριστεράς", που μέχρι χθες δεν ήταν και... φανατικός οπαδός της εκκλησίας να σφιχταγκαλιάζεται με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ. Ειρηναίο και να του λέει "ήρθα να πάρω την ευχή σας", τότε ξαίνεις την κούτρα, κουνάς το κεφάλι σκεπτικά και προσπαθείς να ερμηνεύσεις το φαινόμενο. Αυτό έπραξε σήμερα ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας και σού 'ρχονται διάφορα στο μυαλό. 

Μια ελαφρά σκέψη είναι ότι ας πούμε ότι ήπιε πολλές τσικουδιές ή τσίπουρα (είναι και τ' όνομα βλέπεις: σύντμηση του "Τσιπουρας" κατά την διάλεκτο της Ηπείρου) και "την είδε πρωθυπουργός" και άρχισε πρόωρα την εφαρμογή του πρωτοκόλλου...). 
Ωστόσο, αυτή η άποψη πολύ σύντομα ξεθωριάζει και έρχεται φωτεινή μια νέα: ότι έχει αντιληφθεί την πραγματική δύναμη (και εκλογική) της Εκκλησίας, οπότε αναγκαστικά έκανε την επίσκεψη για να καθησυχάσει τους (όποιους) φόβους της. 
Μια ακόμη ισχυρή σκέψη, που κερδίζει αρκετούς πόντους, έχει σχέση με το πολιτικάντικο θέατρο και τις παραστάσεις που κάνουν συχνά - πυκνά οι πολιτικοί για να προσελκύσουν τους δύσπιστους με την αριστερά πιστούς χριστιανούς. 
Πάντως ο κ. Ειρηναίος, ως γνήσιος συνεχιστής των ιερωμένων, που δημιούργησαν "σχολή" την εποχή του Βυζαντίου, έριξε τα λεκτικά του βέλη προφανώς για να ψαρώσει τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ: 
"Η Εκκλησία είναι μητέρα και αγαπά όλους τους ανθρώπους", τόνισε με ορθόδοξο στόμφο φωτίζοντας τους πέριξ αυτόν με χριστιανική ταπεινότητα. 
Ο κ. Τσίπρας έδειχνε ως ταπεινός δούλος του Θεού που πήγε για να ζητήσει συγχώρεση για τα όποια κρίματα που διέπραξε κατά την διάρκεια του σύντομου βίου του από το ιερό περιβάλλον της αρχιεπισκοπής και τον σεβάσμιο αρχιερέα. 
Βλέποντς όλα τούτα, ομολογείς ξανά, ξαίνοντας την κεφάλα: "τελικά, μία από τα ίδια". Και θεωρείς πως το λάθος δεν το έκαναν οι αριστεροί. Αυτοί έχουν συνηθίσει στα λάθη και στις αυτοκριτικές που όμως δεν λένε να βελτιώσουν την ποιότητα παραγωγής στελεχών από τα "ιδεολογικά εργοστάσια". Φαίνεται πως βγαίνουν με κάποιο ελάττωμα αφού πάρα πολλά αλλάζουν σύντομα το επαναστατικό στρατόπεδο και μπαίνουν στο άλλο με τις δεξιώσεις, τις πιστωτικές κάρτες, τα γυαλιστερά αυτοκίνητα και τις δεξιώσεις... Όλα τα δεξιά της αριστεράς κόμματα διαθέτουν στις ηγετικές θέσεις τους πρώην αριστερούς... "Μυστήριο πράγμα ο άνθρωπος", είναι η προσφιλής εξήγηση των κοινωνιολόγων, ενώ η αριστερά καταφεύγει στο συμπέρασμα ότι ο δρόμος του επαναστάτη είναι δύσκολος και γι' αυτό εύκολα τον εγκαταλείπει ο μέσος άνθρωπος...
Αυτοί λοιπόν που φαίνεται να εξαπατήθηκαν είναι οι δεξιοί ψηφοφόροι. Τους εξαπάτησε ο Σαμαράς που τους έλεγε πως αν πάρουν οι ΣΥΡΙΖέοι την εξουσία "θα μας βγάλουν από το ευρώ και την ευρωπαϊκή οικογένεια (στην οποία -ειρήσθω εν παρόδω- ο πιο ισχυρός πηδάει τον πιο αδύναμο) και θα έλθει η καταστροφή για τη χώρα". 
Ωστόσο, η σεβάσμια και ταπεινή (άγγιξε την ταπεινότητα του +Ειρηναίου) επίσκεψη του κ. Τσίπρα, του φιλόδοξου νεαρού ηγέτη της αριστεράς made in Greece που θέλει ν' αλλάξει την Ευρώπη, στην ιερά αρχιεπισκοπή Κρήτης, δείχνει πως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Εκκλησία: αυτή θα συνεχίσει να απολαμβάνει την αγάπη και πλήρη προστασία του ελληνικού κράτους όπως ακριβώς την απολάμβανε και κατά την διάρκεια της δικτατορίας του '67 (όχι κακές σκέψεις δεν θέλω να με πάτε πιο πίσω) μέχρι σήμερα. Κανείς δεν πρόκειται να διαταράξει την μισθοδοσία των ιερωμένων, ούτε βέβαια την εκκλησιαστική περιουσία που κάποιοι ιστορικοί μαρξιστές λένε πως την αυγάτισε πολύ κατά την τουρκοκρατία...  
Γιατί απλούστατα και ο Τσίπρας είναι ένας ηγέτης που δείχνει απόλυτο σεβασμό και σκύβει ταπεινά το κεφάλι μπρος από την αγιαστούρα δείχνοντας έτσι την πίστη του στο υπερκείμενο, στο άγνωστο, στο θείο και στους αντιπροσώπους αυτού. 
Όχι, δεν μοιάζει καθόλου με τους προηγούμενους. Αυτός είναι αριστερός. Οι άλλοι ήταν δεξιοί και λάιτ σοσιαλιστές. Τούτος έχει τη δική του σχολή. Μια σχολή που δεν θα έχει προηγούμενο. Θα γεννήσει πολλά παιδιά για την θεατρική τέχνη: κωμωδίες αλλά και τραγωδίες. Το ζήτημα είναι με πρωταγωνιστή ποιόν και για ποιον; 
Αμήν!
+ιερομόναχος Απίστιος ο ες Ταϋγέτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου