Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Διαπραγματεύσεις και στόχοι αυτών

Υπό το πρόσχημα των διαπραγματεύσεων, με το κλίμα κατατρομοκράτησης των Ελλήνων να κρατά καλά από τα κανάλια και λοιπά μίντια...
Υπό την αφαίμαξη ρευστού, λόγω των δόσεων σε ΔΝΤ και λοιπούς δανειστές...

Υπό την άρνηση "των εταίρων" να δώσουν "πακέτα βοήθειας" δηλαδή ζεστό χρήμα, και με δεδομένη την αρνητική θέση "των αγορών"...
Το κράτος έχει κάνει άτυπη αλλά πραγματική στάση πληρωμών σε αυτούς (ιδιώτες επιχειρηματίες, ιδρύματα κ.λπ.) που οφείλει.  
Το μεγαλύτερο ποσοστό των συντάξεων που ακόμη δίδονται (και με σχετική καθυστέρηση) δεν αρκούν για να πληρωθούν όλα αυτά που έχουν φορτωθεί οι Έλληνες (χαράτσια, τιμές τροφίμων - καυσίμων, φόροι κ.λπ), συν την ανεργία, της οποίας το υψηλότερο ποσοστό καλύπτεται από τις συντάξεις της μάνας, του πατέρα, του θείου...
Το ΕΣΠΑ, μια μικρή ελπίδα ανάσας και κάποιας ανάπτυξης, βρίσκεται ακόμη υπό δέσμη ιδεών...
Έτσι, οι πολίτες - ψηφοφόροι τρώνε ό,τι έχει ξεφύγει ακόμη από τις δαγκάνες του εκπροσώπου των δανειστών, δηλαδή του κράτους!
Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό! Τα στρώματα, τα μαξιλάρια και οι άλλες κρυψώνες όπου είχαν τοποθετηθεί χρήματα "για ώρα ανάγκης", έχουν ήδη ανοίξει και... ελαφρώνουν.
Ναι αλλά, η Ελλάδα και οι εταίροι διαπραγματεύονται, σαν τον πελάτη με την πουτάνα στο μπουρδέλο, και συγχωρήστε μας την "αγοραία" έκφραση.
Αντιστέκεται η ηρωική Ελλάς μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών.
Για να γίνει πιο πιστευτό το παραμύθι παρουσιάζονται κατά καιρούς και δράκοι. " Ο κακός Βαρουφάκης, ο κακός Λαφαζάνης" και λοιποί που αναπαράγονται εδώ αφού δώσει "γραμμή" το εξωτερικό. 
Να μην χάνουμε όμως τον στόχο μας:
Το ελληνικό κράτος από την εποχή του πρώτου μνημονίου τέθηκε υπό την επικυριαρχία του διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Και αυτό, στην τελική μορφή του, είναι ελάχιστες τράπεζες που ελέγχουν λαούς. 
Ο Μπόμπι Σαντς, ο ηρωικός Ιρλανδός τον οποίον, μαζί με άλλους εννιά συντρόφους του, άφησε να πεθάνει από ασιτία (απεργία πείνας) μέσα στη φυλακή η πολιτική προπομπός αυτού που συμβαίνει σήμερα, Μάρκαρετ Θάτσερ, στο ημερολόγιό του το είχε προφητεύσει καθαρά: Θάτσερ και Ρήγκαν εκπροσωπούν και εφαρμόζουν μια πολιτική που θέλει να ισοπεδώνει σκλαβώνοντας ολόκληρους λαούς!
Ο Μπόμπι Σάντς έφυγε αφήνοντας παρακαταθήκες εθνικής αξιοπρέπειας. Τον ξέχασαν ακόμη και οι πιο φανατικοί επαναστάτες γιατί δεν ταίριαζε με την μαρξιστική ιδεολογία. Φρόντισε και το Σίτυ γι' αυτό...
Όποιος πολιτικός διαφωνούσε όταν μπήκε μέσα εναρμονίστηκε πλήρως. Θυμηθείτε τι έλεγε ο Σαμαράς στα "Ζάππεια" και τι εφάρμοσε μετά... 
Και για να μην τρέφουμε αυταπάτες, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Μόνο που τώρα ήλθε η στιγμή της εφαρμογής κάποιων "καυτών" ζητημάτων που δεν μπορούν ν α γίνουν πράξη με "δεξιές" κυβερνήσεις. Χρειάζονται "προοδευτικές"! Ο Τσίπρας, πριν γίνει πρωθυπουργός πέρασε διάφορα "φροντιστήρια". Θυμάστε το ταξίδι στις ΗΠΑ. 
Αν δεν εξυπηρετούσε τους σχεδιασμούς (και για όσους μας πουν για την "βούληση του ελληνικού λαού" θα πούμε πως άγεται και φέρεται από την κατευθυνόμενη πληροφόρηση και τις δημοσκοπήσεις!!!) δεν θα ανέβαινε στην καρέκλα του πρωθυπουργού με πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο
Ο Γιάννης (μέχρι και τα "ν" επιστρατεύθηκε εδώ) Βαρουφάκης υπήρξε σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου και έχει μεγάλη αξία να μάθει ο ελληνικός λαός τις ακριβώς τον συμβούλευε και γιατί δεν έφυγε και μάλιστα με "εκρηκτικό" τρόπος ώστε να μάθει το πανελλήνιο "τι παίχτηκε" και μπήκαμε στο ΔΝΤ και στις δαγκάνες των μνημονίων...
 Από της αρχές του 1990 μας ήλθε από την απέναντι ακτή του Ατλαντικού  οι εκφράσεις "νέα εποχή", "νέος άνθρωπος", "παγκοσμιοποίηση", "πολυπολιτισμός", "πολυπολιτισμικές κοινωνίες" κ.ά. Πολλές από αυτές πέρασαν μέσω "ανθρωπιστικών οργανώσεων" και, αργότερα που πλήθυναν πολύ (και σε αυτό βρίσκουμε από πίσω τον ΓΑΠ ως υπουργό εξωτερικών!) μέσω των (εν πολλοίς αμαρτωλών) Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Με πολλές από αυτές διατηρούν διαύλους επικοινωνίας και, ενίοτε στενότατης συνεργασίας πολλές από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας επιχειρηματολογία και συνθήματα που έχουν μήτρα κέντρα του εξωτερικού με τα οποία συνεργάζονται και, υποτίθεται πως υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες...
Κάπως έτσι ορισμένες κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετέχει πολύς κόσμος με αγνά αισθήματα και σκοπούς, είναι απολύτως στοχευμένες...

Ο ευρωπαϊκός νότος δεν θα μπορούσε να δεχθεί εύκολα μια επιχείρηση "δημοκρατικού τύπου" που θα ισοπέδωνε τα πάντα, σαν αυτές που έγιναν στην βόρειο Αφρική. Έχει περάσει από αυτή την φάση πριν ενταχθεί στην "ευρωπαϊκή οικογένεια". Τώρα πια οι "επιχειρήσεις" είναι οικονομικού τύπου προκειμένου να ενταχθούν πλήρως οι ανυπότακτοι και με πολλά ελαττώματα λαοί του στην τραπεζική λογική, αυτήν που ξεκίνησαν οι Ρήγκαν και Θάτσερ, άλλαξε ονομασία στην πορεία αλλά όχι και στόχους.
Πλέον οι οικονομίες δεν μπορούν να έχουν και παρα-οικονομίες (σε ένα μικρό ποσοστό) συλλειτουργούσες που να βοηθούν την επίσημη, όπως διδάσκονταν οικονομολόγοι στα πανεπιστήμια.
Τώρα πια πρέπει να ελέγχονται τα πάντα από τις τράπεζες μέσω κράτους αφού αυτό έχει πια αλωθεί. Πως; Μα με την υπερχρέωση την οποίαν έφεραν εις πέρας άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί από τις τράπεζες πριν από δεκαετίες σε θέσεις - κλειδιά των κρατών. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στην λίστα των ελληνικών ονομάτων που έπαιξαν ρόλο στα κυβερνητικά - οικονομικά πράγματα της Ελλάδας πριν από την κρίση και κατά την διάρκεια αυτής. Ή τους περιβόητους οίκους, όπως η Goldmn Sachs, που και χρυσοπληρώθηκαν για να χαλκεύσουν στοιχεία ώστε να γίνουμε δεκτοί στην ΟΝΕ και μας άδειασαν μετά "στις αγορές". 

                                    Στερεύουμε από χρήμα για να...

Για να ελέγξεις λαούς, δηλαδή το κόπο και τα αγαθά που αυτοί θα παράγουν, πρέπει να τους περάσεις την οικονομία και την καθημερινότητά τους (ανάγκες) μέσα από συγκεκριμένη, απολύτως δική σου "κλειδαρότρυπα". Κι αυτή δεν είναι άλλη από τις τράπεζες. Η κεντρική "κλειδαρότρυπα" είναι η κεντρική τράπεζα, δηλαδή η Τράπεζα την Ελλάδος, για την οποίαν οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι ανήκει στο Δημόσιο. Η μέγιστη απάτη! Το Δημόσιο έχει ένα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 7%, ενώ παράλληλα χρωστά σε αυτήν μερικά δις ευρώ. 
Μας είπαν ότι "οι τράπεζες χρεοκόπησαν". Όμως, αντίθετα από όποια άλλη ιδιωτική επιχείρηση Α.Ε., αυτές προνομιακά έλαβαν "πακέτα βοήθειας" που όμως χρεώθηκαν στους λαούς και εν προκειμένω, στον ελληνικό! Τώρα πια το πεδίο είναι ελεύθερο. 
Πρέπει όμως να περνούν οι λαοί την καθημερινότητά τους από τις τράπεζες. Πώς; Μέσω των συναλλαγών. Ακόμη και των πιο ευτελών. 
Αυτό θα γίνει με το πρόσχημα της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος. Γι' αυτό στερεύει η αγορά από "ζωντανό χρήμα" εδώ και μήνες που υποτίθεται πως διαπραγματευόμαστε. Γι' αυτό και οι πολύ χαλαρές αντιδράσεις Ν.Δ. και ΠαΣοΚ που βιάζονται να έλθει συμφωνία και θα την ψηφίσουν (έτσι διατείνονται) "για να σωθεί η πατρίδα"! 
Όταν θα στερέψει πλήρως η αγορά, όταν δηλαδή θα έχουν βγει και οι τελευταίες δεσμίδες από τις κρυψώνες, όταν θα έχει πλήρως διαλυθεί τα πάντα, και όταν θα έχει κουραστεί ακόμη και ο πιο φανατικός ΣΥΡΙΖέος με τις διαπραγματεύσεις, θα έλθει η περιβόητη "συμφωνία" και θα έλθουν τα πακέτα. Βασική προϋπόθεση θα είναι οι συναλλαγές με κάρτες. Όλα θα περνούν από τις τράπεζες και το κράτος. Και θα ελέγχονται πλήρως. 
Έτσι θα γνωρίζουν ποιοι και πόσα έχουν και πού τα βρήκαν. Θα πάψουν οι συναλλαγές, φιλικές έστω, και μεταξύ ιδιωτών. Τα πάντα θα εξελίσσονται μέσω τράπεζας. Πολλοί θα είναι ευτυχισμένοι με την νέα κατάσταση (είπαμε new age). Έτσι οι ζωές μας θα "τακτοποιηθούν" απολύτως, θα πάψουν να είναι άναρχες. Μόνο που θα ελέγχονται πλήρως. Αυτός είναι και ο στόχος.
Μπορεί να επανέλθουν στις δουλειές τους οι καθαρίστριες και οι της ΕΡΤ, ίσως και άλλοι κρατικοδίαιτοι. Όμως, οι χιλιάδες ιδιώτες επαγγελματίες που καταστράφηκαν, ποτέ δεν θα επανέλθουν στα προ της κρίσης δεδομένα της ζωής τους. Και είναι η μεγάλη πλειοψηφία. Κανένα μέσο δεν θα κλάψει γι' αυτούς, ελάχιστα ρεπορτάζ θα παίξουν. 
Τώρα πια δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος για το μικρομάγαζο, την μικροεπιχείρηση, τον μικροεπαγγελματία. Έφθασαν οι μεγάλες εταιρείες, οι πολυεθνικές. Δεν πρέπει να τους πούμε "σ΄ευχαριστώ, ω εταιρεία"; 
                                                 Αυτάρκεια, η μόνη λύση

Όσο δεν συζητά και, το χειρότερο, δεν σχεδιάζει κανένας ένα εθνικό πρόγραμμα αναδιάταξης της παραγωγής της Ελλάδας, τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση και θα εξαρτόμαστε όλο και περισσότερο από το εξωτερικό και τους δανεισμούς. 
Στα χρόνια που πέρασαν κανένας νόμος δεν προστάτευε την πρωτογενή παραγωγή ή την βιοτεχνική (βιομηχανική είχαμε ελάχιστη και αυτή στο μεταποιητικό επίπεδο). Όλοι προστάτευαν τον μεσάζοντα. Διέλυσαν την αγροτική παραγωγή και άφησαν την ύπαιθρο έρημη. Ως επισφράγιση ήλθαν οι νόμοι που δήθεν προστάτευαν το περιβάλλον (δασικοί) της πατρίδας. Στην πράξη όμως το πραγματικό δάσος υποχωρούσε κάτω από την αστική - οικοδομική πίεση, ο πολίτης -ιδιοκτήτης μέσω των δασικών νόμων μετατρεπόταν σε εχθρό του δάσους και του περιβάλλοντος και ο νόμος δεν προστάτευε το π.χ. αλώνι και το παραγόμενο (έστω μελλοντικά) σιτάρι/αλεύρι. Το χαρακτήριζε (και εξακολουθεί) "δασικό". Έτσι όταν θα επανακάμψουμε για παραγωγή (αν ποτέ γίνει αυτό) δεν θα βρούμε τίποτα. Θα τα έχει πάρει το κράτος και από αυτό με τη σειρά τους οι δανειστές. Την ίδια ώρα όμως προστατεύεται απολύτως το (εισαγόμενο) πακέτο αλεύρι στο ράφι του σούπερ μάρκετ! 
Η λέξη "αυτάρκεια" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των πολιτικών. Ούτε καν ο κ. Βαρουφάκης δεν την ξεστομίζει. Αντίθετα, όλοι, παντού, σε όλα κέντρα πλύσης εγκεφάλου, συζητούν την διαχείριση της μιζέριας μας, συζητούν πώς θα πληρώσουμε τις δόσεις. Για παραγωγή, για αυτάρκεια ουδείς! Κι όμως, η μόνη λύση αξιοπρέπειας είναι μια λέξη: αυτάρκεια: τροφίμων, ενεργειακή. Όσο το τραπέζι της ελληνικής οικογένειας αποτελείται από 90% ξένα προϊόντα και μόνο 10% ελληνικά (στις αρχές του 198ο ήταν το αντίστροφο, μόνο 10% ξένα) το ελληνικό δράμα θα εξακολουθεί να παίζεται.  


ΥΓ. Το Όριον, από το 2009, έχει καταθέσει σε ένα από τα τεύχη του την εξής πρόταση: όποιος Έλληνας πολιτικός ζητά την ψήφο μας, θα πρέπει να καταθέτει υπεύθυνη δήλωση με την οποία να δεσμεύεται ότι δεν ανήκει σε καμία μυστική αδελφότητα, μασονική στοά, κλειστό - αθέατο κλαμπ και άλλες οργανώνεις εσωτερικού ή εξωτερικού που δεν μπορούν να ελεγχθούν από την Βουλή των Ελλήνων και τους λοιπούς δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας. Όποιος πολιτικός αποκαλυφθεί ότι ανήκει ή συμμετέχει, έστω "στιγμιαίως" σε τέτοια οργάνωση, σωματείο κ.λπ., να καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του!  

ΥΓ2. Δεν θα περάσουν παρά μερικά χρόνια που θα δείτε σε τραπέζια ταβερνών να έρχεται ο λογαριασμός και να μετρώνται τα μερίδια, όπως κάνουν οι Γερμανοί. Η ευτυχία του κεράσματος θα γίνει μια μακρινή ανάμνηση. Θα πείτε μερικοί ότι "είναι καλύτερα έτσι" αλλά σκεφτείτε και τις κοινωνικές επιπτώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου