Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Τουρκία και λαθρομετανάστες

Οι Τούρκοι εδώ και δεκαετίες ασκούν μεταναστευτική πολιτική εις βάρος της Ελλάδας και κατ' επέκταση της Ευρώπης.
Όταν κορυφώθηκε το πρόβλημα της Συρίας, (τη αγαστή βοήθεια της Δύσης που θέλει να φάει τον Άσαντ), οι Τούρκοι το έπαιξαν (και εξακολουθούν) σε δύο ταμπλό: και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ εμμένοντας σε ένα ανατολίτικο παζάρι προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους και να απολαύσουν όσο γίνεται περισσότερα από Δύση και Ανατολή.
Και σε βάθος χρόνου, όχι εφήμερα. Και πολύ καλώς πράττουν. 
Εμείς (οι ηλίθιοι) που κάνουμε (και δεν ασκούμε) πολιτική μικροκομματική και ορίζοντα μερικούς μήνες, πέφτουμε διαρκώς στις παγίδες της Άγκυρας, η οποία διαρκώς ζητά κι εμείς ανταποκρινόμαστε!
Μία λοιπόν από τις πολύ σοβαρές πολιτικές που ασκεί η Τουρκία, είναι η εξαγωγή λαθρομεταναστών. Τους μεταφέρουν στις ακτές της Μικράς Ασίας και από εκεί, με σκάφη τουρκικά (!) φθάνουν ως... ναυαγοί (αφού τρυπήσουν τις βάρκες) στα ελληνικά νησιά. Εδώ, διάφοροι αφελείς (κατά τα άλλα στην πλειοψηφία τους πονόψυχοι), πονηροί (ας μην ξεχνάμε και το πρακτοριλίκι), ιδεοληπτικοί, ΜΚΟ (με το αζημίωτο!) και λοιποί, πατάνε την μπανανόφλουδα και, προβάλλοντας ανθρωπιστικούς λόγους αγκαλιάζουν αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι εν τω μεταξύ έχουν πληρώσει χιλιάδες δολάρια για την παράνομη μεταφορά τους, ενισχύοντας έτσι την τουρκική παρα-οικονομία . Τους έχουν ενημερώσει δε ότι η Δύση (την οποία βρίζει η πλειοψηφία τους ως άθεη και διεφθαρμένη!) είναι τόσο ελαστική που μπορούν άνετα να εκμεταλλευθούν το σύστημά της και να παραμείνουν σε βάθος χρόνου, να απασχοληθούν, να γεννήσουν και να νομιμοποιηθούν αργότερα, παρά το γεγονός ότι κατέφθασαν απρόσκλητοι. 

Το εκπληκτικό είναι πως ουδείς, ούτε η ελληνική πολιτική σκηνή, ούτε οι Ευρωπαίοι, καταγγέλλει την Τουρκία για την απεχθή πολιτική της που εκμεταλλεύεται την δυστυχία χιλιάδων ανθρώπων.    
Η Τουρκία καμώνεται πως είναι πολύ δυνατή χώρα και μάλιστα ο Ερντογάν το παίζει λίγο πολύ... σουλτάνος. Και δεν του θέτει ένας το ερώτημα: πώς είναι δυνατόν μια δυνατή χώρα να μην μπορεί να φυλάξει το εσωτερικό της; Δηλαδή, να μην μπορεί να εντοπίσει καραβάνια λαθρομεταναστών που διανύουν χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων μέχρι να φτάσουν στις ακτές; 
Κι όμως, ουδείς θέτει αυτά τα πολύ λογικά, ούτε βεβαίως καταγγέλλει πχ στον ΟΗΕ. Ούτε και οι, σε άλλες περιπτώσεις, πολύ μαχητικές "ανθρωπιστικές οργανώσεις! 
Κι αναρωτιόμαστε "γιατί;". Μήπως τελικά το παιχνίδι δεν είναι και τόσο αθώο;  
Η μαρξιστική ανάλυση του ζητήματος "λαθρομετανάστευση", ότι δηλαδή "φταίει  ο καπιταλισμός που θέλει φτηνά εργατικά χέρια" κ.λπ., δεν αρκεί για να εξηγηθούν πλήρως οι σκοποί αυτών που μετατρέπουν τον κόσμο σε "σούπα" με εντυπωσιακές, βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών σε μέρη με εντελώς διαφορετικά πολιτισμικά δεδομένα. 
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων που ξεκίνησε ήδη από την δεκαετία του '80 έχει πιο σοβαρούς στόχους από αυτούς που εντοπίζουν οι μαρξιστές. 
Και η οικονομική κρίση που εμφανίστηκε στην Ευρώπη επίσης. Αν αυτά τα δύο δεδομένα συνδυαστούν δίνουν περισσότερες απαντήσεις. Στόχος είναι οι λαοί της Ευρώπης διότι, η μόνη ουσιαστική αντίσταση που μπορεί να εμφανιστεί στους ανομολόγητους σχεδιασμούς θα προέλθει  μόνο από την Ευρώπη (όση πλύση εγκεφάλου κι αν έχουν υποστεί οι λαοί της) για πάρα πολλούς λόγους. Πάντα η Ευρώπη ήταν ο αρμαγωγός του κόσμου. Είτε σε άσχημες ατραπούς είτε σε καλές. Και δεν θα πάψει να είναι έτσι εύκολα, όση ανάπτυξη κι αν κατακτήσει (με now how από την Δύση) ο λοιπός κόσμος. 
Η σύγχρονη Τουρκία (δυτικό δημιούργημα, ας μην ξεχνάμε) παίζει και σε αυτή τη φάση τον δικό της ρόλο που, αυτή τη χρονική στιγμή, ταυτίζεται με αυτόν της Νέας Τάξης. Γι' αυτό και δεν καταγγέλλεται από κανέναν. Η νόθευση των πληθυσμών της Ευρώπης θα είναι η μαγιά προκειμένου να καταργηθεί το μοντέλο του εθνικού κράτους που εμφανίσθηκε και ανδρώθηκε στην Ευρώπη και κατέκτησε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής σοβαρή αντιπρόταση στο μοντέλο αυτό δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Εκτός από αυτό των κρατών - εταιρειών που δειλά λανσάρουν με τον πρόσχημα των οικονομικών. Εν τω μεταξύ το πείραμα του "σοσιαλισμού", όπως και του "εθνικοσοσιαλισμού" απέτυχαν αφήνοντας πίσω τους αποκαΐδια. Και ο κόσμος (η πλειοψηφία) δεν φαίνεται διατεθειμένος να ξανακάνει προσπάθεια.  
Σήμερα η αντίσταση των ευρωπαϊκών λαών οφείλει να εστιαστεί στα μεγάλα που του ετοιμάζουν. Ένα από αυτά είναι και η λαθρομετανάστευση που δεν εξυπηρετεί κανέναν: ούτε τους ανθρώπους που ξεριζώνονται, ούτε αυτούς που αναγκαστικά τους δέχονται. Αν το κατανοήσουμε αυτό ίσως οι μελλοντικές πράξεις μας να είναι πιο αποτελεσματικές στον αγώνα κατά των Νεοταξιτών.
Η Τουρκία, ως κύριος αγωγός προώθησης λαθρομεταναστών πρέπει να καταγγέλλεται κάθε ημέρα για την συμπεριφορά της, τόσο εις βάρος δύστυχων ανθρώπων, όσο και έναντι της Ελλάδας και Ευρώπης. Τα υπόλοιπα δακρύβρεχτα ρεπορτάζ και ειδήσεις που εστιάζουν στην ατομική δυστυχία λαθρομεταναστών, μπορεί να συγκινούν ανθρώπους στο πολιτικό παζάρι όμως δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα. Κι όσο παίζονται τέτοια και δεν προβάλλονται οι πραγματικοί φταίχτες, τόσο θα πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις δυστυχίας. Μέχρι ν α ταυτιστεί με την δική μας που θα κορυφώνεται!

ΥΓ. Η αδίστακτη Νέα Τάξη, έδωσε χθες ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν που τους προηγούμενους μήνες προσπάθησε να ασκήσει πολιτική εκτός γραμμών της. Τον υποβίβασε εκλογικά και έπεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου