Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Όταν η Μάνη κινδυνεύει ΔΕΝ υπάρχει άμαχος πληθυσμός

Νέες κινητοποιήσεις για τους Δασικούς Χάρτες εξήγγειλε η Επιτροπή Αγώνα Μάνης με ανακοίνωσή της. Ανάμεσά τους είναι και νέα διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο
Καλαμάτας, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς. 
Επίσης, η Επιτροπή ενημέρωσε ότι ήδη έχει κατατεθεί αίτηση ακυρώσεων του νόμου για τους Δασικούς Χάρτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αφορά μόνο στην ενιαία Μάνη. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής είναι: 

Η Επιτροπή Αγώνα Μάνης συνεχίζει τον Αγώνα για την αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται εις βάρος των μανιάτικων περιουσιών από τους Δασικούς Χάρτες.
Μετά την πρώτη ιστορική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και τις επαφές που είχε η Επιτροπή στην Βουλή με όλα τα κόμματα, τις επόμενες ημέρες ακολούθησε συνάντηση με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό Σωκράτη Φάμελλο στο γραφείο του.
Εκεί μέλη της Επιτροπής Αγώνα εξέθεσαν τις θέσεις των Μανιατών και επέδωσαν το σχετικό ψήφισμα που ζητά:
Την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της διαδικασίας ανάρτησης των Δασικών Χαρτών.
β. Την συγκρότηση Επιτροπών, χωρίς μέλη των τοπικών δασικών υπηρεσιών, για τον επιτόπιο έλεγχο και διόρθωση των λαθών.
γ. Τον χαρακτηρισμό «γεωργική έκταση» για την Μάνη, όπου υπάρχουν ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας, γεγονός που αποδεικνύεται από τους μεγάλους ή μικρούς φυσικούς μάρτυρες (ξερολιθιές, αρμάκια, κ.λπ.)
δ. Την μείωση, αν όχι τον μηδενισμό, σε επίπεδο χαρτοσήμου, του όποιου τέλους θεσπιστεί για την εκ νέου εκκίνηση της διαδικασίας ανάρτησης των άριστα διορθωμένων Δασικών Χαρτών.

Χάριν της ενότητας των Μανιατών που απαιτεί ο Αγώνας για την πατρογονική γη μας, η Επιτροπή Αγώνα δέχθηκε να παρίσταται στην συνάντηση με τον κ. Φάμελλο και ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης εφ’ όσον στήριζε το ψήφισμα, κάτι που με λύπη μας διαπιστώθηκε ότι δεν αποτυπώθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου έγινε προσπάθεια μονοπώλησης και ιδιοποίησης του Αγώνα.

Ακόμη, η Επιτροπή Αγώνα παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου, στην Αρεόπολη, όπου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η συμπεριφορά του δημάρχου Ανατολικής Μάνης και μελών της Δημοτικής Αρχής, οι οποίοι αποτάθηκαν με αχαρακτήριστες ύβρεις και απειλές προς τα παρευρισκόμενα μέλη μας και παρά την συγκατάθεση άδεια των παρευρισκομένων αστυνομικών κατά την ανάρτηση του πανό που υπερασπιζόταν την μανιάτικη γη γράφοντας «Η Γη των Προγόνων μας ΔΕΝ αμφισβητείται». 
Η Επιτροπή Αγώνα έλαβε μέρος και στις εορταστικές εκδηλώσεις της 23ης Μαρτίου για την απελευθέρωση της Καλαμάτας όπου αναρτήθηκε το ίδιο πανό στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον λαό και τον πολιτικό κόσμο.
Στη συνέχεια μέλη της Επιτροπής παρέδωσαν το ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την κατανόησή του στον Αγώνα των Μανιατών και την ανάγκη σεβασμού στην ιστορική προσφορά της Μάνης αλλά και στην ιδιαιτερότητα της γης της.

Ο Αγώνας μας βρίσκεται στο αποκορύφωμά του και σ’ αυτόν χρειάζονται όλοι καθ’ ό,τι «Όταν η Μάνη κινδυνεύει ΔΕΝ υπάρχει άμαχος πληθυσμός». Γι’ αυτό καλούνται όλοι οι απανταχού Μανιάτες μα στηρίξουν τον Αγώνα μας συμμετέχοντας:
1.    Στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Απριλίου, και ώρα 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Κάμπου Αβίας.    
2.    Στην ανοιχτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Απριλίου, και ώρα 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδαμύλης.
3.    Στην διαδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Δασαρχείο Καλαμάτας (θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση για τις λεπτομέρειες).
Στις εκδηλώσεις αυτές θα γίνει ενημέρωση για την πορεία του Αγώνα, συλλογή υπογραφών στο σχετικό βιβλίο του Αγώνα και συγκέντρωση χρημάτων για την κάλυψη των εξόδων για την προσφυγή στου Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία ήδη έχει γίνει,

Η Μάνη δεν έσκυψε το κεφάλι σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς. Δεν θα υποχωρήσει τώρα που έχει το δίκιο με το μέρος της.
Ο Αγώνας συνεχίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου